Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalový Hradec udržel kapitána Vlkanovu a chce navázat na minulou sezonu

Fotbalisté Hradce Králové chtějí v novém ligovém ročníku navázat na výkonnost z minulé sezony, kdy se coby nováček nejvyšší soutěže překvapivě dostali do nadstavbové skupiny o titul a obsadili šesté místo. "Votroci" v létě udrželi kapitána a klíčového ofenzivního hráče Adama Vlkanovu, motivací pro ně bude i dokončení nového stadionu.

"Já chci navázat na tu výkonnost. Je tady předpoklad, že ji budeme schopni udržet. Co z toho vyleze, záleží na konkurentech. Musí nám zůstat určité atributy jako pracovitost a hladovost. Minimálně střední skupinu bychom chtěli uhrát a vyhnout se boji o záchranu," řekl trenér Miroslav Koubek na tiskové konferenci.

Krajní bek Jan Mejdr v létě přestoupil do Sparty a obránce Jan Král do belgického Eupenu, nejproduktivnější hráč mužstva z minulé sezony Vlkanova naopak v Hradci nečekaně zůstal.

"Byl jsem přesvědčený, že ho neudržíme, ale na Adama nepřišla žádná nabídka, mimo Slavie, která by splňovala požadavky vedení. V úvodu přípravy jsem na něm viděl zklamání, myslel, že přestoupí. Ale je to profesionál a je nastavený tak, že bojuje za Hradec. Stejně musí potvrzovat, že minulá sezona nebyla náhoda. Pokud takhle bude hrát dál, může na něj nabídka přijít znova," uvedl sportovní ředitel Jiří Sabou.

"Prožíval jsem to, bylo k tomu napsáno a řečeno hodně. Jsem prostě tady a vždycky na hřišti odvedu maximum. Uvidíme, jestli to bude tahle sezona, nebo do konce kariéry. Jsem v Hradci a jsem nastavený tak, abychom měli co nejlepší sezonu jako tým," přidal sedmadvacetiletý reprezentant Vlkanova.

Hradec v létě získal obránce Adama Gabriela ze Sparty a Ondřeje Ševčíka z Líšně, záložníka Vojtěcha Smrže z Karviné nebo brankáře Pavola Bajzu ze Slovácka. "Doufám, že nově příchozí nám pomůžou mezery zacelit a budeme znovu silní. Před sezonou mám velký respekt. Všichni mi říkají, že druhý rok to nováček mívá těžší. Může to tak být. Já na druhou stranu tvrdím, že bychom měli být zkušenější, vyzrálejší a výkonnostně jít dál," prohlásil Sabou.

Východočeský tým ještě jednu sezonu odehraje v azylu v Mladé Boleslavi, ale pak by se měl přesunout na nově vznikající stadion v Hradci Králové. Termín jeho dokončení je 30. červen 2023. Hned následující den by ho klub začal využívat.

"Zahajovací utkání bychom chtěli udělat před začátkem soutěžního ročníku s nějakým atraktivním soupeřem. Věříme, že to datum je reálné. Stavba běží, chodím ji pravidelně sledovat," přiblížil generální manažer Richard Jukl. "Vývoj stavby vnímáme velice intenzivně. Obrovská motivace je přivést ligu na nový stadion," doplnil Koubek.

Jeho svěřenci v úvodních třech kolech ligové sezony postupně narazí na Slavii, Slovácko a mistrovskou Plzeň. "Los je těžký, to je realita. S tím se nedá nic dělat, takhle to někdo nalosoval. Popereme se s tím," prohlásil Koubek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lubomír Douděra

Štítky Sport, fotbal, první, Hradec Králové, sezona, Hradec, Adam Vlkanova, léto, Miroslav Koubek, Jiří Sabou, Jan Mejdr, Jan Král, Slovácko, Pavol Bajza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový Hradec udržel kapitána Vlkanovu a chce navázat na minulou sezonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.