Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradec Králové odpustí svým dlužníkům sankce. Na podzim rozšíří Milostné léto

Dlužníci v České republice budou mít ještě letos možnost splatit své dluhy bez sankcí. Další takzvané Milostné léto je v plánu na podzim. Hradec Králové se rozhodl, že ho rozšíří i na dlužníky vůči městu. Na svých dluzích budou moct ušetřit i lidé, kteří mají s městem uzavřenou dohodu o splátkovém kalendáři.

Milostné léto funguje na principu odpuštění sankcí. Většinou jde o nezaplacené zdravotní pojištění, pokuty, jízdy na černo nebo neplacené nájemné v obecních bytech. Lidé mohou během milostného léta své dluhy zaplatit pouze v původní výši se započítáním administrativních poplatků. Stát odpustí prakticky všechny sankce, které platit nemusí.  

Toho využije i Hradec Králové a Milostné léto rozšíří. Platí totiž pouze pro lidi v exekuci. „Městská společnost Správa nemovitostí Hradec Králové přišla s návrhem rozšířit okruh dlužníků, kteří by se potenciálně chtěli zbavit dluhů, o ty, kteří mají uzavřenou dohodu o splátkovém kalendáři, je s nimi veden soudní spor nebo je dluh postižen výkonem rozhodnutí soudu, ale ne exekučního,“ popisuje v tiskové zprávě náměstek Pavel Marek (ANO). 

Splatit dluh bez sankcí budou moct dlužníci města od září do konce listopadu. „I v našich městem rozšířených pravidlech bude podmínkou prominutí poplatků nebo úroků z prodlení uhrazení jistiny dluhu na nájmu, službách spojených s užíváním bytu a zaplacení nákladů řízení,“ vysvětluje v tiskové zprávě Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové. 

Návrh Správy nemovitostí Hradec Králové projednala rada. Konkrétní podmínky a finální podobu budou řešit zastupitelé na svém srpnovém zasedání.  

Ohodnoť článek

Foto MMHK | Pavel Struha

Štítky milostné, léto, dlužník, odpuštění, finance, Hradec Králové, splátkový, kalendář, sankce, Česko, Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s., Pavel Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové odpustí svým dlužníkům sankce. Na podzim rozšíří Milostné léto  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.