Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zděnou Boudu a Lesní hřbitov v Hradci Králové spojí cyklostezka. Přípravné práce začnou ještě o prázdninách

Hradec Králové má unikátní lesní okruh pro cyklisty, bruslaře, pěší i maminky s kočárky. K dokonalosti mu chybí zhruba 800 metrů od Zděné Boudy k Lesnímu hřbitovu, kde se lidé musí proplétat mezi auty a autobusy městské hromadné dopravy. Ještě v srpnu by se mělo začít s přípravnými pracemi na novou cyklostezku, která povede podél současné silnice.

„K vybudování nové stezky přistupujeme na základě připomínek a podnětů od veřejnosti. Dojde tak k výraznému zvýšení bezpečnosti cyklistů, bruslařů, chodců a dalších sportovců, řidiči budou moci počítat s plynulejší jízdou,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).  

800 metrů dlouhá stezka se začne připravovat ještě během letních prázdnin. Začínat bude u Zděné Boudy a povede po levé straně silnice až k Lesnímu hřbitovu a parkovišti nedaleko zvířecího útulku.  

Zhotovitele cyklostezky v tomto týdnu schválila rada města. Společnost si za její vybudování řekla 7,9 milionu korun. „V následujících dnech budeme s vítězem tendru podepisovat smlouvu o dílo. Samotné přípravné a stavební práce pak budou zahájeny do deseti dnů od podpisu smlouvy. Na dokončení díla má zhotovitel šest měsíců,“ uvádí v tiskové zprávě náměstek Jiří Bláha (ODS). 

Radnice věří, že se na zaplacení podaří získat dotace. Ta by mohla pokrýt až 85 procent celkových nákladů.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Zděná Bouda, Lesní hřbitov, Hradečnice, Hradec Králové, les, cyklostezka, sport, doprava, bezpečnost, hřbitov, ODS, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zděnou Boudu a Lesní hřbitov v Hradci Králové spojí cyklostezka. Přípravné práce začnou ještě o prázdninách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.