Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nachmelenej pochoďák, HradyCZ nebo prodloužený víkend. Kam o víkendu v kraji vyrazit?

Královéhradecký kraj má před sebou další letní a prázdninový víkend. I tentokrát si mohou lidé vybrat z celé řady kulturních akcí, divadelních vystoupení, prohlídek nebo festivalů. Hradecká Drbna přináší tradiční přehled těch nejlepších akcí. Tentokrát doporučujeme například hudební festival HradyCZ, Nachmelenej pochoďák nebo celou řadu letních kin.

Rybičky 48, Divokej Bill, Chinaski…  

Dneska odpoledne pod Kunětickou horou startuje další ročník festivalu HradyCZ. Na dvoudenním festivalu vystoupí například Pokáč, Xindl-X, Tomáš Klus, UDG, Mirai, Divokej Bill nebo kapela Chinaski. Celkem jde o 25 interpretů. Akci moderuje Petr Roubíček.  

V pátek začíná program odpoledne, krátce po třetí hodině. V sobotu se začne dopoledne v 11:20. Kromě hudebního programu se návštěvníci můžou těšit na shopping a Relax zónu nebo specializované bary. Z důvodu rekonstrukce však budou návštěvníci ochuzeni o prohlídkový okruh PALÁC – VĚŽ. Vstupenky na festival jdou pořídit na stránkách festivalu.  

Hudební festival Hrady CZ se představí na hradě Kunětická hora s kapelami Rybičky 48, Chinaski či Visacím zámkem

Sedmnáctý ročník hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ se po startu na hradě Točník znovu v plné síle představí v pátek a sobotu 22. a 23. července na Kunětické hoře u Pardubic a dále bude vždy v pátek a sobotu putovat po Čechách a Moravě na...

Nachmelenej pochoďák na deset kilometrů  

V sobotu 22. července se koná 6. ročník tradičního festivalu craftových piv v netradičním podání. Jednotlivé ochutnávky návštěvníci najdou na desetikilometrové trase, která vede krajinou Podkrkonoší. Start v centru Bílé Třemešné u Dvora Králové nad Labem mezi 10:00 a 13:00. 

Při výstupu na Zvičinu lidé ochutnají osm piv různých minipivovarů z celé České republiky i zahraničí. Na takzvaném pochoďáku vystoupí i několik kapel různých žánrů a stylů.  

Letní kina pokračují v promítání novinek  

Například hradecké letní kino Širák promítá od čtvrtka do neděle. Ještě dnes je na plátnech nový animák Mimoni 2: Padouch přichází. Zítra se bude promítat TopGun: Maverick a v neděli Jurský svět: Návnada. Všechna představení začínají v 21:15. Letní kino na Pivovarském náměstí promítá jen ve čtvrtek.  

Ještě dnes jde vyrazit do letního kina v Jičíně. V Zámeckém parku je od 21:30 v plánu Mimořádná událost. Zítra komedie Po čem muži touží II. Letní kino Bojiště v Trutnově promítá jen v sobotu. A to Čínskou čtvrť z roku 1974. 

Přírodní koupání v hradeckém kraji? Méně známé rybníky i zatopené lomy

Teploty posledních dní se pohybují kolem tropické třicítky a začínají letní prázdniny. Ideální kombinace, která vyláká na koupaliště v kraji několik tisíc lidí. Řadu lidí přeplněné plovárny odrazují a nejsou jim příjemné. A právě jim přinášíme...

V Jičíně si lidé užijí prodloužený víkend  

Prodloužené víkendy jsou v Jičíně tradiční záležitostí. V rámci víkendového programu na lidi čeká hned několik menších kulturních produkcí. V sobotu ve čtyři odpoledne je to například nezbedná pohádka o Koblížkovi. Ta se odehraje na dvorku K-klubu. Kromě toho si návštěvníci mohouprohlédnout Valdštejnovu mincovnu, country koncert v Zámecké zahradě nebo nedělní soutěže na místním koupališti.  

Strašidla obsadí hospitál na Kuksu  

Hospitál Kuks už dnes nabídne divadelní představení Strašidlo cantervillské míří na Kuks. V hlavních rolích návštěvníci uvidí Martina Zounara, Martina Pošta, Báru Štěpánkovou nebo Hanku Sršňovou. Režii má na starosti Jaroslav Kříž z Městského Hálkova divadla v Nymburce.  

Prohlídky kostela sv. Mikuláše v Hradci Králové   

Po rekonstrukci se otevřel kostel sv. Mikuláše v Jiráskových sadech na soutoku v Hradci Králové. V sobotu 23. července se zde budou konat prohlídky. Od 14:00 do 15:00 mohou lidé dovnitř bez doprovodu. Od 15:00 do 15:30 je v plánu prohlídka komentovaná.  

  

Ohodnoť článek

Foto HradyCZ | Zdroj Kudy z nudy

Štítky kam vyrazit, Královéhradecký, kraj, kultura, volný, čas, víkend, festival, HradyCZ, kino, letní, prázdniny, Jičín, pochod, Krkonoše, pivo, letní kino, Královéhradecký kraj, Drbna.cz, Chinaski, Tomáš Klus, Rybičky 48, hudební festival, Mirai, Kuks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nachmelenej pochoďák, HradyCZ nebo prodloužený víkend. Kam o víkendu v kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.