Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Voda ke koupání v hradeckém kraji je kromě Oborského rybníku v pořádku

Voda ve většině kontrolovaných koupacích oblastí a přírodních koupalištích v Královéhradeckém kraji je vhodná ke koupání. Zhoršená jakost vody způsobená zvýšeným počtem sinic a chlorofylu-a při snížené průhlednosti vody je pouze v Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku. Hygienici tam proto doporučují se po koupání osprchovat. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice v Hradci Králové.

Koupací sezona kvůli špatné kvalitě vody před týdnem skončila na koupališti ve volné přírodě v Dolcích u Trutnova, rekreační areál je dál v provozu.

Vhodná ke koupání je voda podle rozborů z 18. července na Stříbrném rybníku a Wake Parku v Hradci Králové, ve Vrchlabí – Vejsplachách a podle rozborů ze 14. července také v Dachovech u Hořic.

Bez závad by měla mít vodu i koupaliště v Mladých Bukách – Sejfech a v Rychnově nad Kněžnou ve Včelném. Také všechna umělá koupaliště v Královéhradeckém kraji mají vodu vyhovující kvality.

Hygienici upozornili na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí.

"Jakost vody je sledována pouze na vodních plochách uvedených na našich webových stránkách. Na ostatních vodních plochách není kvalita vody monitorována. Koupání je zde na vlastní nebezpečí," uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Veronika Krejčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MU Hejnice

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, koupání, Královéhradecký kraj, Oborský rybník, Krajská hygienická stanice, Hradec Králové, okres Jičín, Trutnov, Dolce, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v hradeckém kraji je kromě Oborského rybníku v pořádku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.