Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravu mezi Hradcem Králové a Jičínem komplikuje oprava silnice v Ostroměři

Dopravu na frekventovaném hlavním tahu mezi Hradcem Králové a Jičínem komplikuje od začátku týdne oprava silnice v Ostroměři na Jičínsku. Opravovaný úsek řidiči projíždějí kyvadlově. Stavba za 11 milionů korun by měla být hotová v září.

Stavaři na silnici v délce 150 metrů vymění všechny konstrukční vrstvy silnice včetně zeminy, aby zvýšili únosnost silnice. "Součástí stavby jsou tři ochranné ostrůvky, úpravy chodníků a sjezdů. V místě přechodů pro chodce a snížených obrubníků v nárožích budou varovné a signální pásy," řekla regionální mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Petra Drkulová.

Silnici I/35 vedoucí přes Ostroměř, která má přes 1300 obyvatel, začali silničáři opravovat v roce 2018. Tehdy opravili první úsek silnice na příjezdu od Jičína. V roce 2019 opravili většinu silnice vedoucí přes střed obce. Současná rekonstrukce by měla opravy zakončit.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, Jičínsko, oprava, Jičín, Ostroměř, Hradec Králové, okres Jičín, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu mezi Hradcem Králové a Jičínem komplikuje oprava silnice v Ostroměři  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.