Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dvůr Králové zmodernizuje dopravní hřiště v Podharti. Hotovo bude příští rok na podzim

Dvůr Králové nad Labem chce revitalizovat své dopravní hřiště v Podharti. Současné už nestíhá držet krok s dobou. Do podoby toho nového mluvil Dětský dům mládeže Jednička, zástupci Besipu i členové Old Racing Clubu. Na základě jejich návrhů a připomínek nechalo město zpracovat studii. Ta se zabývá nejen úpravou dopravního hřiště, ale také parku v jeho okolí.

„Studie měla za úkol řešit nejen úpravu povrchu hřiště, ale také odstranění stávajících staveb, umístění semaforu, nové vodorovné dopravní značení, výstavbu nové učebny pro zhruba 30 dětí a s hygienickým zázemím, výstavbu skladu pro kola, značky nebo kužely, nové oplocení a veřejné osvětlení, ohniště s posezením, instalaci několika herních prvků a mobiliář,“ popisuje v tiskové zprávě starosta města Jan Jarolím (za ANO).  

Novou studii a budoucí podobu dopravního hřiště navrhla společnost TENET, která připravila dvě varianty. Základním rozdílem bylo pojetí učebny. Jedna z variant měla učebnu otevřenou, nezakrytou proti větru. V druhé variantě se počítalo s klasickou učebnou uvnitř budovy.   

„Na základě diskuze jsme s radními vybrali variantu uzavřené učebny, aby mohla být využívána i v případě nepříznivého počasí,“ uvedl místostarosta Jan Helbich (ANO). Jako venkovní učebna půjde využít altán s ohništěm.  

Kromě dopravního hřiště projde revitalizací i samotný park v jeho blízkosti. Nové budou také přechody v ulicích Nerudova a Spojených národů. Kompletně hotovo má být do podzimu příštího roku.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky dopravní, hřiště, Dvůr Králové, Podhari, rekonstrukce, revitalizace, park, architekt, výchova, Dvůr Králové nad Labem, učebna, Jan Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové zmodernizuje dopravní hřiště v Podharti. Hotovo bude příští rok na podzim  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.