Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Hradci Králové se otevřela nová naučná stezka pro děti. Začíná v kempu Stříbrný rybník

V kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové se otevřela nová naučná stezka pro děti. Vede z kempu směrem k občerstvení U Pytláka. Návštěvníky seznámí se zvířaty v lesích a naučí správně zacházet s odpadem.

Naučná stezka vede lesem ze zadní části kempu Stříbrný rybník a směřuje k občerstvení U Pytláka. „Lemována je pulty a dalšími interaktivními prvky, díky kterým se snažíme rozšířit povědomí o společenské odpovědnosti a probudit v návštěvnících zájem o to, co se v přírodě děje, jak ekologicky a odpovědně zacházet s odpadky a podobně,“ uvádí v tiskové zprávě ředitel Městských lesů Milan Zerzán. Na stezce jsou také umístěny dřevěné makety ptáků. Doplněna je o mobilní aplikaci Lesní svět. 

Městské lesy připravily pracovní sešit, který děti zdarma dostanou s sebou na stezku. K vyzvednutí je v recepci kempu. V pracovním sešitu naleznou úkoly i volná místa pro vytvoření frotáže z frotážových pultů. „Do pracovního sešitu jsme také připravili křížovku, kterou když děti správně vyplní, dostanou drobnou odměnu,“ doplňuje ředitel Zerzán.  

K této stezce vedle pracovního sešitu vznikl také pracovní list ve dvou úrovních obtížnosti, který ověří znalosti získané na stezce. Zdarma je k dispozici online na webových stránkách Městských lesů Hradec Králové a Destinačního managementu Hradecko, k vyzvednutí v turistickém informačním centru na Eliščině nábřeží a v recepci kempu Stříbrný rybník. 

Ohodnoť článek

Foto MMHK | Zdeněk Puš

Štítky stezka, naučná, Stříbrný, rybník, Hradec Králové, děti, zvířata, odpad, ekologie, pracovní, sešit, otevření, naučná stezka, les, Městský les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se otevřela nová naučná stezka pro děti. Začíná v kempu Stříbrný rybník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.