Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cyklistický závod, labužnický festival nebo netradiční prohlídky Hradce Králové. Kam o víkendu vyrazit?

Před námi další prázdninový víkend, během kterého se v hradeckém kraji koná celá řada zajímavých akcí pro jednotlivce i celou rodinu. Tentokrát lidé mohou vyrazit na cyklistický závod, netradiční prohlídku Hradce Králové nebo na labužnické trhy. Hradecká Drbna přináší krátký přehled těch nejlepších akcí v kraji.

Cyklistický závod Žernovský bajk  

Žernovský bajk ROAD – tak se jmenuje třetí ročník silničního cyklistického závodu, který se jede v rámci tradičního Dobrušského poháru, tentokrát na Hořičkách. Pro amatérské cyklisty bude připraven 15 kilometrů dlouhý okruh přes Světlou p. Hořičkami, Vestec, Chvalkovice, Brzice.  

Startovat se bude u Heřmanského dvora v neděli dopoledne v 10:00 ve dvou po sobě jdoucích vlnách. Hlavní kategorie jede 4,5 okruhu tzn. přes 70 km, veteráni a ženy jedou 3,5 okruhu. Na startu budou zkušení cyklisté, ale i amatéři, kteří si přijdou závod jen vyzkoušet. 

Speciální prohlídka Hradce Králové 

Turistické informační centrum Hradec Králové si připravilo speciální prohlídku krajské metropole s názvem „Byl Hradec Králové salonem republiky“. Konat se bude dnes od 17:00 do 19:00. Sraz účastníků je před turistickým centrem na Eliščině nábřeží. Vstupenky lze nakoupit v centru nebo on-line.  

Letní kina zvou na klasiky i úplné novinky  

I o tomto víkendu na východě Čech promítá celá řada letních kin. Například Širák v Hradci Králové má na plánu novinku Thor: Láska jako hrom. Film se promítá dnes v 21:15. Na sobotu se připravuje pokračování Mimoňů a na neděli komedie Párty Hárder.  

Letní kino v Zámecké zahradě v Jičíně začne promítat až v úterý. Na programu bude animák Myši patří do nebe.  

O víkendu jsme měli měřit tropických třicet. Nakonec se teploty dostanou k 22 stupňům

Ačkoliv na začátku týdne meteorologové slibovali tropickou třicítku, nedočkáme se ji ani o víkendu. Ba naopak. Od včerejška se ochladí a průměrné teploty se budou pohybovat kolem 24 stupňů Celsia. V sobotu se mohou přidat i dešťové přeháňky.

Labužnický jarmark na Kuksu 

V sobotu a neděli se v kukském údolí koná labužnický jarmark. Ve stáncích se budou mísit exotické pochutiny i tradiční regionální výrobky. Všechny ochutnávky půjde proložit trochou vína. Vstupné na jarmark je dobrovolné.  

Nové Město nad Metují si připomene bitvu na Piavě  

V Novém Městě nad Metují se odehraje rekonstrukce boje na řece Piavě. V rámci odpoledního programu je v plánu pietní akt, představení armád, hudební vystoupení i módní přehlídka. Samotná rekonstrukce bitvy se uskuteční na louce na Popluží v 16:00. 

Hrané prohlídky broumovského kláštera   

Dnes a zítra jsou pro návštěvníky broumovského kláštera připravené speciální noční prohlídky. V pátek i sobotu začínají ve 21:00. Letos je program zaměřený na probíhající výstavu ďáblovy bible. Příběh největšího světového rukopisu, který spatřil světlo světa ve zdech podlažického kláštera, je od dávných časů protkán mnoha neznámými.  

Prohlídka trvá zhruba hodinu a je nutné si ji třeba nejdříve rezervovat. To jde buď osobně na pokladně nebo telefonicky či e-mailem.   

Draci pod hradem Kost  

Hlavně děti ocení pohádku o tom, jak se na hrad Kost dostali draci. K vidění budou dva velcí draci, stateční rytíři ve zbrojích a na koních. Akce se koná v sobotu i neděli.  

  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ivabalk | Pixabay | Zdroj Kudy z nudy

Štítky kam, vyrazit, kultura, volný, čas, Královéhradecký, kraj závod, hrad, drak, jarmark, Kuks, kino, léto, prázdniny, Hradec Králové, cyklistický závod, festival, Drbna.cz, Královéhradecký kraj, letní kino, Hořičky, Bitva na Piavě, Vestec, Nové Město nad Metu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistický závod, labužnický festival nebo netradiční prohlídky Hradce Králové. Kam o víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.