Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Podle čtenářů Hradecké Drbny by volby vyhrálo HDK. Primátorkou by se stala Pavlína Springerová

Přesně před týdnem Hradecká Drbna zveřejnila anketu, ve které mohli čtenáři hlasovat. Vybírali z politických stran a uskupení. Na prvním místě se umístil Hradecký demokratický klub v čele s Pavlínou Springerovou. V těsném závěsu pak skončilo nově vzniklé hnutí Rozvíjíme Hradec s Janem Holáskem.

Do ankety se zapojilo přes 6,6 tisíc čtenářů Hradecké Drbny. Na výběr měli vždy stranu s aktuální jedničkou kandidátky.  

Do pomyslného primátorského křesla by v současné době čtenáři posadili zastupitelku Pavlínu Springerovou, která získala 29 procent hlasů. V těsném závěsu je nové politické uskupení vedené městským zastupitelem a senátorem Janem Holáskem. To získalo 28 procent. Na pomyslném třetím místě skončilo sdružení Hradečtí Kantoři a Jan Faltýnek s 15 procenty.  

Potřebnou pětiprocentní hranici se v naší anketě nepodařilo překonat hnutí ANO, ODS, koalici Změna pro Hradec a Zelení, Koalici pro Hradec, komunistům a ČSSD. Do zastupitelstva by se dostalo HDK, Rozvíjíme Hradec, Hradečtí kantoři, STAN a Piráti. Kompletní výsledky ankety si mohou čtenáři přečíst na konci tohoto článku.

PŘEHLED: V Hradci Králové půjde do voleb nejméně 13 subjektů. Stejně jich bylo i v roce 2018

O hlasy voličů v zářijových komunálních volbách v Hradci Králové by se mělo ucházet nejméně 13 subjektů. Při posledních volbách v roce 2018 v Hradci Králové kandidovalo právě 13 subjektů a do zastupitelstva se dostalo sedm z nich. Na podání...

Poslední komunální volby v Hradci Králové vyhrálo hnutí ANO, které získalo 23,83 procenta hlasů a celkem 11 mandátů. Na druhém místě byl Hradecký demokratický klub s 11,66 procenty hlasů a sedmi mandáty. Na třetím místě skončilo ODS. To získalo 10,26 procenta hlasů a pět mandátů. Potřebnou pětiprocentní hranici pro vstup do zastupitelstva získali ještě Piráti, koalice Změny pro Hradec a Zelených, Koalice pro Hradec a komunisté. Pod čarou skončilo například TOP09, SPD nebo ČSSD.  

Letošní komunální volby se budou konat 23. a 24. září. Volební místnosti budou otevřené v klasickém čase. V pátek od 14:00 do 22:00 a v sobotu od 8:00 do 14:00, kdy po celé České republice začne sčítání.   

Kdo by měl být dalším primátorem / primátorkou?

Celkem hlasovalo6666 čtenářů

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Sýkora

Štítky volby, průzkum, anketa, komunální, politika, Hradec Králové, HDK, Rozvíjíme Hradec, Hradečtí kantoři, Hradecký demokratický klub, Pavlína Springerová, Drbna.cz, ANO 2011, ODS, ČSSD, Česká pirátská strana, Volby do zastupitelstev obcí v Česku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle čtenářů Hradecké Drbny by volby vyhrálo HDK. Primátorkou by se stala Pavlína Springerová  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.