Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Koupaliště Dolce u Trutnova kvůli špatné vodě ukončilo sezonu

Na koupališti ve volné přírodě v Dolcích u Trutnova kvůli špatné kvalitě vody skončila koupací sezona. Rozbory ve vodě zjistily zejména velký výskyt vodního květu. Podle klasifikace hygieniků je voda v Dolcích nebezpečná ke koupání. Provoz ostatních zařízení rekreačního areálu Dolce pokračuje.

Po koupání v Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku by se lidé měli osprchovat čistou vodou. "V Oborském rybníku jsme zaznamenali zhoršenou jakost vody způsobenou zvýšeným počtem sinic a chlorofylu-a při snížené průhlednosti vody. U některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní potíže," řekla mluvčí Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí.

V ostatních hygieniky kontrolovaných koupacích oblastech a přírodních koupalištích je voda bez závad. Vhodná ke koupání je voda na vodní nádrži Rozkoš v lokalitě Velká Jesenice, na Stříbrném rybníku a Wake Parku v Hradci Králové, v Dachovech u Hořic a ve Vrchlabí – Vejsplachách. Bez závad mají vodu i koupaliště v Mladých Bukách – Sejfech, ve Dvoře Králové nad Labem a v Sobotce. Také všechna umělá koupaliště v Královéhradeckém kraji mají vodu vhodnou ke koupání.

Hygienici upozornili na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na webových stránkách stanice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kemp Dolce

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, Dolce, Trutnov, koupání, rybník, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice, okres Jičín, Jinolice, Velká Jesenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště Dolce u Trutnova kvůli špatné vodě ukončilo sezonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.