Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie ukončila vyšetřování dvojice, která týrala přes tři desítky psů. Chtěli je krmit usušeným konopím

Policie v Hradci Králové ukončila vyšetřování obzvlášť trýznivého týrání jednatřiceti psů, o které se měl starat pár z Hradecka. Šlo o jednapadesátiletou ženu a dvaatřicetiletého přítele. Případem se policie zabývala téměř rok, nyní vznesla obvinění. Kromě týrání a chovu v nevhodných podmínkách mají na krku ještě nedovolenou výrobu drog. V případě prokázání viny jim hrozí vězení od dvou do šesti let.

Ve znaleckém posudku vyšetřovatelů je uvedeno, že dvojice chovala 31 psů v naprosto nevyhovujících hygienických podmínkách bez dostatečného osvětlení a větrání chovných prostor. Zvířatům neposkytovala dostatečnou péči o chrup, oči ani délku drápů. “Většina z nich měla na zubech silný nános zubního kamene, srst zanedbanou, zdredovatělou či slepenou trusem a přerostlé drápy,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová

Podle odborníků a závěru policie zvířata žila v nevyhovujících podmínkách několik měsíců, možná i let. Většina psů byla po celou dobu držena v klecích bez možnosti volného pohybu. Venčení probíhalo jen v chovných místnostech nebo malé terase. To mělo za následek zdravotní obtíže a bolesti.  

Dvojice nechala svá zvířata volně rozmnožovat. „Zvířata, která tak produkovala s geneticky podmíněnými vadami, nabízeli k prodeji na různých webových inzertních portálech,“ uvedla policejní mluvčí.  

Vedle měli pěstírnu konopí. Trávou chtěli krmit zvířata  

Aby toho neměli oba málo, budou u soudu muset vysvětlovat pěstírnu konopí. Tu měli přímo v budově. Během domovní prohlídky policie našla 71 rostlin, které chtěli sklidit, vysušit a použít jako potravu pro své psy. 

 „Sklidili je však policisté, kteří kromě rostlin při domovní prohlídce zajistili také i zařízení jako např. zářivky, časovače, vodní čerpadlo, ventilátor a specializovaná hnojiva,“ uvedla Kormošová.  

Oba obvinění jsou stíháni na svobodě. V případě prokázání viny je může soud poslat do vězení. Oběma hrozí trest odnětí svobody od dvou do šesti let.  

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pes, zvíře, týrání, foto, video, Hradec Králové, policie, vyšetřování, obvinění, drogy, pěstování, marihuana, konopí, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie ukončila vyšetřování dvojice, která týrala přes tři desítky psů. Chtěli je krmit usušeným konopím  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.