Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidička nadýchala téměř tři promile. Fouknout do přístroje se ji povedlo až na několikátý pokus

Alkohol za volantem je příčinou několika tisíc dopravních nehod ročně. V některých případech končí tragicky. I proto se na řidiče pod vlivem alkoholu zaměřují hlídky po celém Královéhradeckém kraji. Například třiapadesátiletá žena u Jičína nadýchala 2,78 promile. Nedala přednost na kruhovém objezdu a s autem kličkovala po silnici.

„Hlídka si na silnici I/16 u obce Robousy na Jičínsku všimla nezvykle pomalu jedoucího vozidla značky Škoda Octavia, které na komunikaci kličkovalo a nedalo přednost na kruhovém objezdu,“ upřesňuje na webu policie mluvčí Eva Majerová.  

Řidička hlídce předložila doklady a uvedla, že před jízdou nepila. Test na alkohol se ji podařil zvládnout až na několikátý pokus. První dechová zkouška vyšla s 2,68 promile. Po ní přiznala, že si něco málo dala. O pár minut později podstoupila druhou dechovou zkoušku. Ta měla výsledek 2,78 promile alkoholu v dechu.  

Policisté ji na místě zabavili řidičský průkaz a zakázali další jízdu. „Téhož dne ji sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě prokázání viny hrozí až roční nepodmíněný trest, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvádí mluvčí policie.  

Podle dopravních statistik se od začátku letošního roku v České republice stalo přes 47 tisíc dopravních nehod. U 2,3 tisíc případů hrál hlavní roli alkohol. Konkrétně v Královéhradeckém kraji bouralo pod vlivem alkoholu 133 lidí. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, doprava, alkohol, policie, Jičínsko, Robousy, kontrola, promile, video, hlídka, řidička, statistika, Královéhradecký kraj, Jičín, okres Jičín, Škoda Octavia, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička nadýchala téměř tři promile. Fouknout do přístroje se ji povedlo až na několikátý pokus  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.