Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do hradeckých škol nastupují dělníci. Hradec Králové využije prázdniny k opravám

Na začátku letních prázdnin se v Hradci Králové každoročně vystřídají studenti s dělníky. Během července a srpna se budou opravovat střechy, podlahy v tělocvičnách, oplocení nebo okna. Většina prací vyjde na zhruba 16 milionů korun a na starosti je mají technické služby.

„Všechny tyto stavební práce jsou řádně a pečlivě plánovány, takže by až na pár výjimek, jako je třeba oprava areálového oplocení v ZŠ SNP, neměly přesáhnout do zářijové výuky. Ta v žádném případě nesmí být narušena,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Jedna ze škol, která bude během prázdnin v obležení dělníků je ZŠ a MŠ Štefcova. Technické služby opraví oplocení. Práce vyjdou na 3,5 milionu korun. Nové podlahy dostanou tělocvičny v základních školách Mandysova a Bezručova. „Základní škola Josefa Gočára bude mít zrekonstruované vstupní schodiště a v MŠ Svobodné Dvory dojde k výměně oken,“ uvádí v tiskové zprávě náměstek Pavel Marek (ANO). Samostatným projektem jsou Jesle Orlická. Budova dostane novou střechu za 2,3 milionu korun.  

Pokračují velké a dlouhodobé rekonstrukce  

Například od července jsou dělníci v základní škole ve Svobodných Dvorech. „Stavební firma tady musí dokončit rozestavěnou stavbu po předchozí stavební společnosti. Ta totiž nečekaně skončila,“ vysvětluje v tiskové zprávě náměstek Jan Bláha (ODS). Nové budou kabinety v místě současné půdy. Přistavěné budou i nové prostory, ve kterých vzniknou odborné učebny. Za práce radnice platí 24 milionů korun.  

Ještě během léta by se měla stihnout rozsáhlá oprava v budově mateřské školy Sluníčko. Ta se zatepluje a v okolí se upravuje terén. V tomto případě je rozpočet stanoven na 17,5 milionu korun.  

„O prázdninách pak bude ještě například zahájena kompletní rekonstrukce pavilonu a jeho nástavba v základní škole Úprkova,“ uvádí ve zprávě mluvčí radnice Kateřina Šmídová. Žáci budou mít k dispozici zelenou střechu. To vše za 56 milionů korun.  

Ohodnoť článek

Foto Life-Of-Pix | Pixabay

Štítky školka, škola, mateřská, základní, rekonstrukce, prázdniny, léto, oprava, Hradec Králové, dělník, plot, ODS, Alexandr Hrabálek, Josef Gočár, Pavel Marek, ANO 2011, Jan Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hradeckých škol nastupují dělníci. Hradec Králové využije prázdniny k opravám  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.