Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Investice do cenných papírů se ukázala jako podvod. Žena přišla o 200 tisíc korun

Kryptoměny, podvodné inzeráty, falešné telefony z bank a nyní i podvodníci, kteří cílí na investory do cenných papírů. Posledním případem je žena z Chlumce nad Cidlinou. Ta se obrátila na „odborníky“, kteří ji s investováním měli pomoct. Místo toho přišla o celoživotní úspory.

„Z její výpovědi vyšlo najevo, že zahlédla na internetu reklamu na investování v oblasti cenných papírů pod záštitou republikového výrobce elektřiny,“ uvedla na policejním webu mluvčí Šárka Pižlová.  

Z počátku se vše jevilo naprosto normálně. Žena vyplnila přihlašovací údaje a druhý den se jí společnost ozvala po telefonu. Prvním alarmujícím signálem byl vstupní poplatek. Převodem na účet chtěl volající sedm tisíc korun. Peníze žena poslala. Další den zavolal jiný muž. Ten podvedené vysvětloval, jak investování do cenných papírů funguje.  

Problém byl v tom, že ženu přesvědčil k nainstalování aplikace Revolu a AnyDesk. „Mimo to dále naskenovala i svůj řidičský průkaz, který zaslala na danou adresu. Poté následovaly úpravy nastavení limitů na účtu, aby mohly přicházet a odcházet platby,“ uvádí mluvčí.  

Úprava limitů byla pro podvodníky klíčová. Díky nic mohli vybrat 200 tisíc korun. Když si podvedená uvědomila, co se děje, zablokovala účet a vše ohlásila na policii. To už ale bylo pozdě.   

Dopadnout pachatele je v tomto případě náročné. V řadě případů se to ani nepovede. V případě dopadení a uznání viny může dvojice mužů skončit až na osm let ve vězení.  

Ohodnoť článek

Štítky podvod, policie, Chlumec nad Cidlinou, akcie, cenné, papíry, investování, AnyDesk, telefon, peníze, finance, krádež, cenný papír, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice do cenných papírů se ukázala jako podvod. Žena přišla o 200 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.