Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Hradce Králové se vracejí podvodníci s deskami a sbírkou. Předstírají, že jsou postižení

Do Hradce Králové se vrací podvodníci s deskami. Předstírají, že jsou slepí nebo hluchoněmí a vybírají peníze na údajné instituce, které hendikepovaným lidem pomáhají. Jde však o dobře promyšlený podvod. Těmto podvodníkům jde jen o jediné. Vylákat z lidí co nejvíce peněz pro svoji potřebu.

„K lidem přistupují s deskami, ve kterých je jakýsi formulář s textem, informujícím o tom, že jsou hluchoněmí či slepí, a vybírají peníze na činnost organizace,“ popisuje mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová.  

Tito podvodníci důvěřivé občany přesvědčují k podepsání a poskytnutí informací. Nejčastěji jde například o poštovní směrovací číslo a částku, kterou poskytují. To má budit dojem důvěryhodnosti. Poskytnuté peníze u nadace podporující hendikepované nikdy neskončí. Nedostanou se dál, než do kapsy podvodníků s deskami.  

V posledních dnech lidé v Hradci Králové na podobné podvodníky naráží častěji. „Pokud se s nimi setkáte, kontraktujte linku 156 nebo 158. Policisté na místě prověří, zda se jedná o podvodníky, či legálně ohlášenou sbírku,“ uvedla Kněžourová.  

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky podvodník, sbírka, charita, postižení, peníze, výběr, Hradec Králové, městská, policie, strážník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradce Králové se vracejí podvodníci s deskami a sbírkou. Předstírají, že jsou postižení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.