Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé na Trutnovsku budou část příštího týdne bez teplé vody

Několik tisíc domácností v Trutnově a okolních obcích, které berou teplo z elektrárny firmy ČEZ v Trutnově-Poříčí, bude od středy 13. července do pátku 15. července bez teplé vody a tepla. Důvodem přerušení dodávek je pravidelná kontrola a údržba rozvodů tepla a dalších zařízení před topnou sezonou 2022/2023. Výjimkou budou Janské Lázně, kde teplo zajistí záložní zdroje.

Trutnovská soustava centrálního zásobování teplem je po Hradci Králové největší v hradeckém kraji. V Trutnově teplo z Poříčí odebírá asi osm tisíc domácností. Teplo proudí také do Mladých Buků, Horního Maršova, Bohuslavic, Suchovršic, Úpice, Radvanic a Svobody nad Úpou. Parní, horkovodní a teplovodní síť poříčského zdroje měří 144 kilometrů.

Při odstávce technici a montéři zkontrolují tepelné rozvody, udělají revize a případně vymění dosluhující armatury. "Čekají nás revize a údržbové práce, které za provozu nelze provádět," uvedl manažer teplárny Jakub Kutík. Technici na horkovodu Trutnov také instalují odbočovací armatury pro nové odběratele a udělají opravy ve výměníkových stanicích.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, teplo, ČEZ Teplárenská, Trutnovsko, Trutnov, okres Trutnov, ČEZ, Janské Lázně, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Horní Maršov, Suchovršice, Úpice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na Trutnovsku budou část příštího týdne bez teplé vody  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.