Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvůr Králové nad Labem hledá vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka

Je teprve 8. července, ale první město na východě Čech už hledá vánoční strom. Do pátrání po ideálním kousku se pustilo město Dvůr Králové nad Labem, kde každoročně zdobí náměstí T. G. Masaryka v centru města. Hledaný strom musí být vysoký 13 až 15 metrů s průměrem kmene do 45 centimetrů.

„Na strom musí být vydané povolení ke kácení. Technické služby strom zdarma pokácí a zajistí odvoz,“ uvedla na webu města mluvčí radnice Miroslava Kameníková. Zároveň dodala, že zájemci a majitelé stromů se mohou obracet přímo na radnici nebo Technické služby města Dvůr Králové nad Labem.  

V minulém roce stál na náměstí 11 metrů vysoký smrk pichlavý. Ten městu darovala jedna z obyvatelek Seifertovy ulice. Na náměstí ho pracovníci technických služeb vztyčili v pátek 19. listopadu. Ozdobený byl řetězy, vánočními koulemi a ozdobami, které vyrobily děti ze základní umělecké školy. Slavnostní rozsvícení se konalo 26. listopadu.  

Své stromy tradičně hledá i Hradec Králové. Na Velkém náměstí letos stála jedle bělokorá od soukromé dárkyně z Černožic. Masarykovo náměstí zdobil smrk ztepilý z městských lesů. V minulosti mívala krajská metropole tři vánoční stromy. Ten poslední stával na náměstí 28. října. 

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky vánoční, strom, Dvůr Králové, červenec, zájemce, majitel, hledání, tradice, T. G. Masaryka, náměstí, technické, služby, Dvůr Králové nad Labem, Tomáš Garrigue Masaryk, vánoční stromek, Česko, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové nad Labem hledá vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.