Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Letní kina, tropická pouť i netradiční prohlídky. Kam o víkendu v Královéhradeckém kraji vyrazit?

Před námi další prázdninový víkend, během kterého se v hradeckém kraji koná celá řada zajímavých akcí pro jednotlivce i celou rodinu. Od tradiční pouti v České Skalici, přes netradiční prohlídky klášterů až k celé řadě letních kin, které mají v plánu promítat novinky i léty ověřené klasiky. Hradecká Drbna přináší krátký přehled těch nejlepších akcí v kraji.

Tropická pouť v České Skalici  

Od 8. do 10. července se v České Skalici koná tradiční tropická pouť. Letos jde o 16. ročník. Kromě pouťových atrakcí a celé řady stánků se návštěvníci mohou těšit i na hudební program. V rámci něho se představí například skupina Heebie Jeebies nebo Ozzy Osbourne revival. 

Samotná pouť bude na stejném místě jako v posledních letech. Tedy v ulici U Přivaděče pod průtahem města. Přes potok vedle autokempu Rozkoš. Na místě bude zřízeno provizorní parkování.  

Letní kina v kraji zahajují sezonu  

Například letní kino Širák v Hradci Králové dnes promítá novinku Thor: Láska jako hrom. Představení začíná ve 21:30. Na sobotu je v plánu snímek Rakeťák. Čas promítání je stejný. Na film mohou místní přijít i v neděli, kdy se promítá film Řekni to psem.  

O víkendu promítají i další kina. Například na Bojišti v Trutnově je v plánu fantasy snímek z roku 1981 Excalibur. Na plátnu letního kina Boháňka na Jičínsku je v pátek Univerzální uklízečka a v sobotu Základní instinkt II. I zde začíná promítání v 21:30. 

Nabídku letních kin opět rozšíří Biograf u dvou přátel v centru Hradci Králové

Nabídku letních kin v Královéhradeckém kraji o prázdninách opět rozšíří Biograf u dvou přátel na Pivovarském náměstí v centru Hradce Králové. Promítání letního kina začne 7. července a bude každý čtvrtek od 20:00 až do 1. září. Letní promítání...

Prohlídky kostela sv. Mikuláše v Hradci Králové  

Po rekonstrukci se otevřel kostel sv. Mikuláše v Jiráskových sadech na soutoku v Hradci Králové. V sobotu 9. července se zde budou konat prohlídky. Od 14:00 do 15:00 mohou lidé dovnitř bez doprovodu. Od 15:00 do 15:30 je v plánu prohlídka komentovaná. 

Hrané prohlídky broumovského kláštera  

Dnes a zítra jsou pro návštěvníky broumovského kláštera připravené speciální noční prohlídky. V pátek i sobotu začínají ve 21:00. Letos je program zaměřený na probíhající výstavu ďáblovy bible. Příběh největšího světového rukopisu, který spatřil světlo světa ve zdech podlažického kláštera, je od dávných časů protkán mnoha neznámými. 

Prohlídka trvá zhruba hodinu a je nutné si ji třeba nejdříve rezervovat. To jde buď osobně na pokladně nebo telefonicky či e-mailem.  

Přírodní koupání v hradeckém kraji? Méně známé rybníky i zatopené lomy

Teploty posledních dní se pohybují kolem tropické třicítky a začínají letní prázdniny. Ideální kombinace, která vyláká na koupaliště v kraji několik tisíc lidí. Řadu lidí přeplněné plovárny odrazují a nejsou jim příjemné. A právě jim přinášíme...

Třešňový jarmark v Sobotce 

Během soboty mohou čtenáři Hradecké Drbny i na 11. ročník Třešňového jarmarku v Sobotce. Ten uzavře letošní festival Šrámkova Sobotka. Na náměstí nabídnou své výrobky regionální producenti, pěstitelé i umělci.  

Ohodnoť článek

Foto S. Hermann & F. Richter | Pixabay

Štítky kam, vyrazit, kultura, volný, čas, Královéhradecký, kraj, rodina, pouť, prohlídka, jarmark, letní, kino, letní kino, Královéhradecký kraj, Česká Skalice, Drbna.cz, klášter, Hradec Králové, Ozzy Osbourne, Sobotka, Broumovský klášter, Thor: Láska jako hrom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kina, tropická pouť i netradiční prohlídky. Kam o víkendu v Královéhradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.