Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ŘSD po dvou měsících dokončilo opravu MHD zastávky v Hradci Králové. Práce měla trvat půl roku

Velkou vlnu údivu vyvolala zpráva o rekonstrukci zastávky MHD Šimkovy sady v Hradci Králové. Ředitelství silnic a dálnic s pracemi začalo v polovině května. Podle původní tiskové zprávy měla práce na opravě trvat půl roku. Dnes už je vše hotovo.

„Na silnici I/31 v Hradci Králové na ulici Pilňáčkova jsme dokončili rekonstrukci zastávkového zálivu Šimkovy sady,“ uvedla ve velmi krátké tiskové zprávě Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD. Dodala, že za práce bylo třeba zaplatit 2,36 milionu korun.  

Technický stav zastávky byl nevyhovující. Během oprav se vyměnil původní povrch. Ten nahradil nový asfaltový koberec. Samotná zastávka je pak řešena železobetonovými panely. Ty umožní bezbariérové nastupování a vystupování z vozů městské hromadné dopravy. Opravený je i chodník v těsné blízkosti nástupiště.  

Kvůli rekonstrukci byla částečně omezena doprava na Gočárově okruhu. V některých chvílích se muselo projíždět pouze jedním jízdním pruhem. Náhradní zastávka byla umístěna o pár metrů dál.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky oprava, rekonstrukce, záliv, zastávka, MHD, Hradec Králové, Šimkovy, sady, autobus, veřejná, povrch, omezení, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD po dvou měsících dokončilo opravu MHD zastávky v Hradci Králové. Práce měla trvat půl roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.