Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jičíně se bude opravovat křižovatka pod poliklinikou. Souběžně se opraví povrch ve sběrném dvoře

Jičín nechá opravit křižovatku ulic Jungmannova a Denisova. Tu v roce 2021 poškodil prudký liják. Valící se voda kanalizací nadzvedla celý její povrch. Souběžně s tím nechá město opravit i povrch ve sběrném dvoře. Na obou pracích budou spolupracovat Technické služby města Jičína se společností M – Silnice. Práce vyjdou na 711 tisíc korun.

„Vzhledem ke zvlnění vozovky je potřeba provést nový živičný povrch v celé křižovatce,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš. Odstranění původního povrchu budou mít na starosti technické služby. Položení nového bude realizovat najatá společnost.  

Opravovaná křižovatka nepatří mezi nejvytíženější ve městě. Řidiči mohou úsek objíždět ulicí Českých bratří a Riegrovou nebo druhou stranou ulicí Šafaříkova.  

Ve sběrném dvoře je třeba opravit především povrch, na kterém stojí velkoobjemové kontejnery. „Z důvodu nedostatečně únosných konstrukčních vrstev plochy dochází k poškozování,“ uvedl mluvčí radnice.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Jičín, ulice, silnice, rekonstrukce, křižovatka, doprava, omezení, centrum, Jungmannova, Denisova, sběrný dvůr, Český bratr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně se bude opravovat křižovatka pod poliklinikou. Souběžně se opraví povrch ve sběrném dvoře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.