Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ŘSD opravilo silnici z Trutnova do Vrchlabí a Pece pod Sněžkou v Krkonoších

Stavbaři dokončili opravu frekventované výpadové silnice I/14 z Trutnova směrem na Vrchlabí a Pec pod Sněžkou v Krkonoších. Oprava za 23 milionů korun bez daně trvala od počátku května a provázela ji omezení. Řidiči po opravovaném úseku v délce 2,2 kilometru museli jezdit kyvadlově po polovinách silnice.

Silnice, kterou využívají téměř všichni turisté mířící do východních Krkonoš, měla zničený povrch. Stavbaři z firmy M-Silnice kromě položení nového asfaltu doplnili krajnice, upravili odvodnění a pročistili potrubí u propustků.

Na opravách dalších silnic na Trutnovsku stavbaři dál pracují. Kvůli rekonstrukci je nyní uzavřená silnice II/300 z Trutnova do Prkenného Dolu, která je také důležitou spojnicí Žacléře s vnitrozemím a mnoho řidičů ji využívá k cestě do Polska. U podkrkonošských Hertvíkovic komplikuje řidičům cestu mezi Trutnovem a Vrchlabím oprava silnice a mostu.

Již od března stavbaři pracují na obnově tří takzvaných polských mostů přes řeku Úpu na jediné přístupové silnici II/296 do Pece pod Sněžkou. Mosty, které postavily polské firmy v 70. letech minulého století, byly v havarijním stavu a stavbaři je do konce října postaví znovu. Řidiči staveniště objíždějí po provizorních mostech.

V samotném Trutnově stavbaři na páteřní silnici přes město v Pražské ulici předělávají křižovatku na kruhový objezd. Stavba potrvá do prosince. Provoz přes křižovatku je ve směru od Hradce Králové do centra Trutnova jednosměrný. V opačném směru musejí řidiči objížďkou přes Úpské nábřeží a ulicí Československé armády.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, Trutnovsko, Krkonoše, Trutnov, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, Polsko, okres Trutnov, Československá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD opravilo silnici z Trutnova do Vrchlabí a Pece pod Sněžkou v Krkonoších  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.