Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po koupání v Dolcích u Trutnova by se lidé měli osprchovat

Rozbory vody odebrané v minulých dnech v koupacích oblastech v Královéhradeckém kraji prokázaly zhoršenou kvalitu vody v koupališti v Dolcích u Trutnova. Lidé by se tam po koupání měli osprchovat čistou vodou. V Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku musejí lidé počítat s nižší průhledností vody. Vyplývá to z informací uveřejněných dnes na webu Krajské hygienické stanice v Hradci Králové.

Hygienici v tomto týdnu udělali kromě Jinolic a Dolců rozbory jakosti vody také na vodní nádrži Rozkoš a na koupalištích ve volné přírodě v Dachovech u Hořic na Jičínsku, na Stříbrném rybníku v Hradci Králové a ve Vrchlabí – Vejsplachách. Kvalita vody v nich byla v pořádku. Bez závad byla voda i na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem a v nádrži Sejfy u Mladých Buků v Krkonoších. "Také všechna umělá koupaliště v Královéhradeckém kraji, která jsou v provozu, mají vodu ke koupání vyhovující," uvedli hygienici.

Koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové od pátku 1. července prodlouží ráno otevírací dobu o tři hodiny. Ve všední dny bude koupaliště otevřeno až do konce prázdnin již od 06:00. Zavírat bude nadále ve 20:00. O víkendech a svátcích bude koupaliště otevřeno od 09:00 do 20:00. Flošna zahájila sezonu jako první v kraji již 20. května.

Přírodní koupání v hradeckém kraji? Méně známé rybníky i zatopené lomy

Teploty posledních dní se pohybují kolem tropické třicítky a začínají letní prázdniny. Ideální kombinace, která vyláká na koupaliště v kraji několik tisíc lidí. Řadu lidí přeplněné plovárny odrazují a nejsou jim příjemné. A právě jim přinášíme...

Hygienici upozornili na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, koupání, Trutnov, Dolce, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Krajská hygienická stanice, Hořice, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po koupání v Dolcích u Trutnova by se lidé měli osprchovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.