Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

ČERVEN 2022: Jaká témata Hradecká Drbna sledovala? To nejdůležitější za poslední měsíc

Ani během června nebylo v Královéhradeckém kraji o témata nouze. Často se například mluvilo o novém dodatku ke smlouvě na fotbalový stadion v Hradci Králové, o nové obchodní zóně v Kuklenách nebo nepovedené reklamě, která vyzývala lidi, aby nakoupili zbraně pro Ukrajinu. Přehled těch nejdůležitějších témat posledního měsíce pro vás Hradecká Drbna zpracovala do tradičního přehledu.

Peripetie kolem fotbalového stadionu v Hradci Králové

Asi největším tématem v Hradci Králové byl tento měsíc fotbalový stadion. Respektive dodatek ke smlouvě, ve kterém byla nová cena, termín dokončení stavby a další náležitosti. Stadion bude mít větší kapacitu nebo další parkovací místa s novými elektro dobíječkami. Otevřít by se měl přesně za rok. Město za něj nově zaplatí 627 milionů korun.

Zastupitelstvo souhlasilo s novou cenou fotbalového stadionu. Stavba se prodraží o 59 milionů

Před několika týdny obdržela radnice v Hradci Králové návrh dodatku ke smlouvě na nový fotbalový stadion v Malšovicích. Sdružení firem Strabag, Geosan a D&D Elektromont žádalo například vyšší cenu nebo prodloužení termínu dodání. Novou dohodu...

Dodavatelé a město tento týden zrealizovalo velkou prohlídku rozestavěného stadionu. Hradecká Drbna dostala příležitost prohlédnout si staveniště pěkně z blízka. Byla v budoucích šatnách, na hrací ploše i v druhém patře západní tribuny. Fotografie z prohlídky si čtenáři mohou prohlédnout v článku níže.

Podívejte se na rozestavěný hradecký stadion. V těchto dnech začala oprava starých lízátek

Nový fotbalový stadion by měl sportovcům i veřejnosti začít sloužit přesně za rok. V současnosti už jsou patrné základy a nosné sloupy tribun a dvě patra západní tribuny. Hned vedle staveniště jsou položená čtyři historická lízátka. První z nich...

Obchodní zóna Nová Zelená dostala stopku

O rozhodnutí Hradce Králové nepodpořit výstavbu nové obchodní zóny v Kuklenách jsme napsali celou řadu článků. Tento měsíc se proti stavbě postavil i samotný Královéhradecký kraj. Stavbu nepovolil. Hlavním důvodem je nedostatečná infrastruktura. Dokud do svého projektu investor nezařadí další silnice, stavět se nebude.

Obchodní zóna Nová Zelená v Kuklenách dostala stopku i od kraje. Dokumenty vrátil k přepracování

Královéhradecký kraj se odmítl věnovat dokumentaci k nové nákupní zóně Nová Zelená, kterou chce soukromý investor postavit v Kuklenách. Podle vyjádření krajského úřadu, které má Hradecká Drbna k dispozici, je zpracování vlivu na životní prostředí...

Billboard se Zelenským pobouřil obyvatele Hradce Králové

Dalším velkým tématem v krajské metropoli byla reklama, která nabádala veřejnost by přispěla na nákup zbraní pro Ukrajinu. Umístěný byl u vlakového nádraží. Po vlně stížností ale netradiční reklama po několika týdnech zmizela.

Na billboard se Zelenským u vlakového nádraží si stěžovali lidé, firma ho stáhla

Velké vášně vyvolával netradiční billboard u hlavního nádraží v Hradci Králové, který kolemjdoucí vybízel k nákupu zbraní pro Ukrajinu. Po vlně stížností ale netradiční reklama po několika týdnech zmizela. Informace přinesl Deník N.

Jeho zmizení však nebude definitivní. O situaci se nyní zajímá i ukrajinská ambasáda a zadavatelé hledají novou plochu. Na reklamu se složili aktivisté z občanského spolku Mluvme spolu, kteří mezi sebou vybrali 25 tisíc na pronájem plochy na tři měsíce.

Billboard vyzývající k nákupu zbraní pro Ukrajinu, zadavatelé hledají novou plochu

Několik týdnů před vlakovým nádražím v Hradci Králové budil vášně netradiční billboard na podporu Ukrajiny. Reklama s fotografií prezidenta Zelenského vyzývala kolemjdoucí k nákupu zbraní pro Ukrajinu. Reklamní agentura po stížnostech však...

Pravidelné rubriky Hradecké Drbny

I během června dala Hradecká Drbna prostor všem zastupitelským klubům. Tentokrát jsme se ptali, jak by mělo město postupovat v záležitosti rekonstrukce Velkého náměstí v Hradci Králové. Ze zaslaných odpovědí je evidentní, že se na konkrétních opravách město nedohodne.

Rekonstrukce Velkého náměstí v Hradci Králové stojí. Peníze na jeho opravu však postupně mizí

Rekonstrukce Velkého náměstí v Hradci Králové je velkým tématem, které se řeší dlouhá léta. V současnosti je vše u ledu a opravou historického centra nelze pohnout. Možná i proto, že mají jednotlivé zastupitelské kluby různé názory. Některé z...

I tento měsíc redakce zpracovala příběh (ne)obyčejného. Stal se jím hasič Robert Hypius, který sloužil prakticky celý svůj život. 30 let byl velitelem zásahu u zhruba tisícovky výjezdů. Jeho příběh pro čtenáře Hradecké Drbny zpracovala redaktorka Kateřina Malá.

U hasičů byl přes třicet let a zasahoval u tisícovky výjezdů. Teď si Robert Hypius užívá důchodu

Před vojnou pracoval ve výzkumném ústavu, po vojně ho to nasměrovalo k hasičům. Nejprve zakotvil na oddělení stavební prevence, poté okusil práci požárníka na Správě a útvaru Sboru požární ochrany v Hradci Králové a už tu zůstal. Na svém kontě má...

Další témata, která hýbala Královéhradeckým krajem

Velký problém s nedostatkem řidičů řeší Dopravní podnik města Hradec Králové. Tabulkově v současné době chybí 14 řidičů. Během června se kvůli personální krizi jezdilo v prázdninovém režimu.

Hradeckému dopravnímu podniku v práci chybí 50 řidičů. Od zítřka dojde k omezení dopravy

Dopravní podnik Hradec Králové musí omezit některé spoje. Důvodem je nedostatek řidičů. Od zítřka budou všechny autobusy a trolejbusy jezdit pouze podle prázdninového jízdního řádu. Jedinou výjimkou budou školní spoje. Ty zůstanou bez omezení....

Velký pokrok nastal v propojení obchodních zón v hradeckém Březhradu. Město získalo potřebné pozemky pro vybudování silnice, cyklostezky a chodníků. Zhruba 200 metrů dlouhá silnice se plánuje řadu let. Její stavbu však blokoval pozemek, který město potřebovalo.

Hradec Králové začal s přípravou stavby nové silnice na propojení obchodních zón na Březhradu

Několik desítek metrů dlouhou silnici mezi obchodním domem Sconto a kruhovým objezdem u Decathlonu plánuje radnice dlouhá léta. Hlavní překážkou byl především pozemek, který nepatřil městu. Ten se za dva miliony korun podařilo získat až letos v...

Královéhradecký kraj zvolil svojí vesnici roku. Nejlépe z ankety vyšel Žďár nad Metují. Obec bude Královéhradecký kraj reprezentovat v celostátním kole. Jeho výsledky pořadatelé oznámí na tradičním jarmarku venkova v Luhačovicích v polovině září. Kromě toho má obec nárok na finanční odměnu ve výši jednoho milionu korun.

Královéhradecký kraj má svou vesnici roku 2022. Nejlépe z ankety vyšel Žďár nad Metují

I během letošního roku hejtmanství vybralo Vesnici roku v Královéhradeckém kraji. Odborná porota, která navštívila celkem 13 obcí, vybrala Žďár nad Metují. Slavnostní předání všech ocenění se uskuteční 20. srpna ve vítězném Žďáru nad Metují.

Velkým tématem bylo i šíření neštovic. Jejich výskyt potvrdilo několik mateřských škol v Hradci Králové. Řada rodičů nyní řeší, zda je lepší se nákaze co nejvíce vyhýbat, či naopak jít infekčnímu onemocnění naproti. Možným řešením může být i očkování proti planým neštovicím.

V hradeckých školkách řádí neštovice. Nechat, či nenechat nakazit dítě?

Několik mateřských škol v Hradci Králové hlásí výskyt planých neštovic. Řada rodičů nyní řeší, zda je lepší se nákaze co nejvíce vyhýbat, či naopak jít infekčnímu onemocnění naproti. Možným řešením může být i očkování proti planým neštovicím.

Během června jsme také představili všechny lídry do komunálních voleb. Všechny aktuální zastupitelské kluby už mají svoji jedničku, kterou pošlou do boje o primátorské křeslo. Jde o učitele, současné zastupitele i ředitele městské policie.

Všechny zastupitelské kluby v Hradci Králové mají své lídry do letošních komunálních voleb

V současném zastupitelstvu města Hradec Králové je sedm politických subjektů. Všechny už mají své lídry do letošních komunálních voleb. Zatímco většina opozičních stran sází na ověřená jména, ze současného užšího vedení města není lídrem...

Tento měsíc se Hradecká Drbna věnovala i zarostlým značkám podél silnic. Těch je relativně dost. Problém je však v tom, že neviditelná značka řidiče neomlouvá. Údržbu má na starosti Královéhradecký kraj a Ředitelství silnic a dálnic.

Zarostlé dopravní značky u silnic řidiče neomlouvají. V hradeckém kraji jich je celá řada

Hradecká Drbna projela zhruba pětatřicetikilometrovou trasu z Hradce Králové do Lázní Bělohrad a narazila na hned několik dopravních značek, které nejsou kvůli porostu vidět. Některých si řidiči všimnou na poslední chvíli, jiné lze zcela...

Máte nápad na své vlastní téma nebo víte o něčem, čemu by se měla Hradecká Drbna věnovat? Napište nám na sefredaktor@hradeckadrbna.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv redakce

Štítky červen, přehled, měsíc, Královéhradecký, kraj, nejdůležitější, fotbalový, stadion, Nová Zelená, dopravní, podnik, politická, korida, (ne)obyčejný, Drbna.cz, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, reklama, silnice, fotbalový stadion, Ukrajina, Kukleny, Volo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČERVEN 2022: Jaká témata Hradecká Drbna sledovala? To nejdůležitější za poslední měsíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.