Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Stavební úpravy v krajské broumovské nemocnici vyšly na téměř 42 milionů

Stavební úpravy v krajské nemocnici v Broumově na Náchodsku vyšly na téměř 42 milionů korun bez DPH. Nemocniční budova má nové zateplení, zrekonstruované oddělení lůžek následné péče a také opravenou část střechy. ČTK o tom dnes informovali zástupci hejtmanství. Broumovská nemocnice, která je součástí největší krajské Oblastní nemocnice Náchod, poskytuje zdravotní péči pro spádovou oblast Broumovska a Policka s přibližně 27 tisíc obyvatel.

"V broumovské nemocnici jsme úspěšně dokončili dva stavební projekty. Podařilo se nám kompletně zateplit celý objekt, opravit část střechy i přestavět druhé nadzemní podlaží," uvedl náměstek hejtmana pro investice Pavel Bulíček (Piráti).

Přestavba oddělení lůžek následné péče spojená s opravou střechy trvala 47 týdnů a skončila letos v lednu. Zateplit celou budovu a vyměnit okna se podařilo stavbařům za necelých 20 měsíců.

"Náklady na stavební práce, projekční činnost, technický i autorský dozor a bezpečnost práce u obou projektů, které chvíli běžely souběžně, dohromady dosáhly téměř 42 milionů korun," uvedl Bulíček.

Projekt zateplení broumovské nemocnice začal v říjnu 2021 a letos v květnu byl hotový. "Dělníci vyměnili všechna okna i parapety a stěny budovy pokryli izolačními fasádními deskami z čedičové minerální vlny o tloušťce 300 milimetrů. Tyto stavební úpravy zefektivnily vytápění objektu a snížily únik tepla," uvedl Lukáš Vaníček z kanceláře hejtmana.

Projekt byl spolufinancován ze zdrojů Evropské unie z Operačního programu Životní prostředí (OPŽP) a stál 19 milionů korun bez DPH.

"Ve druhém nadzemním podlaží nemocnice byla dokončena třetí závěrečná etapa stavebních úprav. Díky ní zde vzniklo 26 lůžek následné péče a dále například provozní zázemí, sesterna nebo pracovna fyzioterapeuta," řekl radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK).

Oprava střechy stála téměř 23 milionů bez DPH, které kraj uhradil kompletně ze svého rozpočtu, součástí byly klempířské práce a montáž okapů a střešní části hromosvodů.

Kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě. Pod Oblastní nemocnici Náchod spadá i nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Investice do nemocnic je dlouhodobým strategickým cílem kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto nemocnice Broumov

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Náchodsko, střecha, Oblastní nemocnice Náchod, projekt, okres Náchod, Broumov, Policko, Broumovsko, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební úpravy v krajské broumovské nemocnici vyšly na téměř 42 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.