Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podívejte se na rozestavěný hradecký stadion. V těchto dnech začala oprava starých lízátek

Nový fotbalový stadion by měl sportovcům i veřejnosti začít sloužit přesně za rok. V současnosti už jsou patrné základy a nosné sloupy tribun a dvě patra západní tribuny. Hned vedle staveniště jsou položená čtyři historická lízátka. První z nich se v těchto dnech začalo opravovat.

Práce na renovaci tradičního osvětlení začala v pondělí. Z lízátka už jsou pryč staré reflektory a žebříky. Na prvním už se začalo pracovat na odstranění původního nátěru pískováním. Zítra na stadion přijede speciální rentgen, který odhalí případné vady a únavu materiálu. Hned poté dostanou nový nátěr. Všechny čtyři lízátka mají být opravená na podzim.  

V těchto dnech se také dokončuje strom druhého podlaží západní tribuny. „V současnosti také pracujeme na podbednění šikmých desek pro sezení. Hotovo máme asi 20 procent z celkové kapacity 9,3 tisíce míst,“ uvedl dnes na stavbě ředitel oblasti ze společnosti Strabag Aleš Fišer.  

Hradecká Drbna si dnes celý fotbalový stadion prošla. Čtenáři tak mají jedinečnou příležitost podívat se do rozestavěných tribun, budoucí hrací plochu i do zázemí stadionu. Všechny fotografie naleznete v galerii níže.  

Dodatek smlouvy pro nás není ekonomicky výhodný, stěžuje si dodavatel 

Na dnešním setkání novinářů přímo na rozestavěném stadionu v Hradci Králové se řešil i dodatek ke smlouvě. „Z nárůstu ceny nejsme nadšeni. Ale světové události nás k tomu dohnali. Se zhotovitelem jsme se museli domluvit. Jsem za tenhle kompromis velice rád,“ uvedl dnes pro Drbnu primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).  

V dodatku smlouvy je navýšení ceny stadionu o 59 milionů korun a posunutí termínu otevření o dva měsíce. Zhotovitel na oplátku musí vybudovat další parkovací místa s elektro dobíječkami a další místa k sezení. Souběžně s tím musí zbourat i původní tribunu ve které má v současnosti zázemí mládežnický fotbal.  

„Pro nás je tento kompromis ekonomicky nevýhodný. Náš zisk jsme snížili na minimum. Nezbyde nám prakticky nic,“ přiznal dnes novinářům Petr Kafka, obchodní ředitel společnosti Strabag. Podle jeho slov se společnost potýká především s nedostatkem železa, které musí vozit až z Turecka. 

Fotbalový stadion by měl být v provozu nejpozději do konce června příštího roku. To, zda západní tribuna zmizí ještě během stavby nebo se zdemoluje až po dokončení stadionu je teď předmětem jednání. „Řešit to budeme tento týden. Ale předpokládáme, že demolice nezačne dřív než v zimě,“ uvedl Fišer. 

Za nový fotbalový stadion radnice v Hradci Králové zaplatí celkem 627 milionů korun. A to kompletně z městského rozpočtu.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, Malšovice, FOTO, stavba, lízátka, západní, tribuna, nosný, pilíř, atletický, aréna, multifunkční, lízátko, fotbalový stadion, Strabag, FC Hradec Králové, ODS, Petr Kafka, Alexandr Hrabálek, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podívejte se na rozestavěný hradecký stadion. V těchto dnech začala oprava starých lízátek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.