Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trutnov upravuje vyhlášku o nočním klidu. Výjimka bude platit jen pro konkrétní místa

Trutnov svou obecně závaznou vyhlášku o rušení nočního klidu aktualizoval naposledy před třemi lety. Všeobecně platí, že noční klid platí od 22:00 do 06:00. Výjimku bylo možné získat při pořádání veřejné akce. V současnosti však bude možné „porušit“ tuto vyhlášku jen na předem stanovených místech.

 „Díky této vyhlášce mohla být doba nočního klidu posunuta například až od 23:00 nebo i déle. Šlo o akce jako Cirk-UFF, Dračí slavnosti, Otevřené hospody, letní kino, Pivofest nebo Obscene Extreme,“ vysvětluje v tiskové zprávě Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova. 

Původní vyhláška hovořila pouze o čase, ve kterém se noční klid nesmí rušit. Nově v ní budou zakotvené i konkrétní části města. Radnice chce tímto krokem ochránit místní například před hlukem z restaurací, barů a předzahrádek. „Někteří organizátoři soukromých akcí a pořadatelé akcí v hospodách začali tohoto faktu zneužívat a při konání oficiální veřejné akce byla jimi pořádaná akce dalším zdrojem hluku,“ vysvětluje starosta. K úpravě vyhlášky došlo na žádost samotných občanů.  

Zjednodušeně lze říct, že výjimku k porušení nočního klidu dostanou konkrétní pořadatelé jen na místo konání akce. Nově toho nebude moct zneužít například bar, který je od místa konání vzdálený několik stovek metrů.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orna Wachman | Pixabay

Štítky noční, klid, vyhláška, Trutnov, úprava, kultura, zábava, místo, pravidla, noc, hluk, noční klid, Cirk-UFF, Michal Rosa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov upravuje vyhlášku o nočním klidu. Výjimka bude platit jen pro konkrétní místa  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.