Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přeháňky, bouřky i teploty nad tropickou třicítku. Jaké bude počasí o víkendu?

V Královéhradeckém kraji stále platí varování před vysokými teplotami. Během víkendu se navíc mohou objevit i silné bouřky. Zatímco první polovina víkendu bude chladnější a s přeháňkami, vše si stihneme vynahradit během neděle. To se teploty opět dostanou přes hranici tropické třicítky.

Ještě pro dnešek v Královéhradeckém kraji platí varování meteorologů před požáry a vysokými teplotami. Během dnešního odpoledne naměříme od 27 do 30 stupňů Celsia. První polovina dne bude jasná nebo polojasná. Odpoledne se přidají silné bouřky. Pro Jičínsko a Hradecko platí druhý stupeň nebezpečí.  

„V sobotu bude oblačno až zataženo. Místy déšť nebo přeháňky nebo i bouřky,“ uvedl na webu meteorologů Imrich Drapák. Nejvyšší denní teploty se během první poloviny víkendu dostanou mezi 21 až 25 stupňů Celsia. 

Neděle bude o poznání teplejší. S jasnou nebo polojasnou oblohou se nejvyšší denní teploty dostanou mezi 28 až 32 stupňů Celsia. To všechno bez deště.  

Z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu je evidentní, že vysoké teploty na východě Čech vystřídají bouřky. Ty dorazí během pondělí a úterý. Od středy bude převážně oblačno s teplotami, které se budou pohybovat od 25 do 30 stupňů Celsia.  

Ohodnoť článek

Foto SplitShire | Pixabay | Zdroj údaje ČHMU

Štítky počasí, víkend, dlouhodobá, předpověď, meteorologové, září, déšť, teploty, ČHMU, varování, teplot, bouřky, požár, bouřka, Královéhradecký kraj, stupeň Celsia, okres Jičín, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přeháňky, bouřky i teploty nad tropickou třicítku. Jaké bude počasí o víkendu?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.