Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pro hradecký kraj začíná platit varování před vysokými teplotami. Vystoupat mohou až na 31 stupňů

Pro celou Českou republiku včetně Královéhradeckého kraje platí na dnešek varování meteorologů před vysokými teplotami a nebezpečím požárů. Během odpoledne se mohou maxima vyšplhat až na 31 stupňů Celsia. Varování je v platnosti od dnešního poledne.

Podle aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMU) se mohou dnešní teploty dostat nad hranici tropické třicítky. „V Královéhradeckém kraji bude jasno až polojasno,“ uvedl na webu ČHMU Dušan Čičman.  

První (tedy nízký stupeň) varování platí pro celý náš region od dnešních 12:00 do zítřejších 17:00. V této době by neměli lidé vycházet na přímé slunce. To platí především pro nemocné jedince. Dobré je omezit fyzickou zátěž a nezapomínat na dostatek tekutin.  

Horko a naše tělo? Sport nemusí být tabu, důležité je hlavně pít

Tropické počasí je často fyzickou zátěží pro naše tělo. Řada lidí má v horku strach z infarktu, avšak většinou zbytečně. Pokud budeme poctivě dodržovat pitný režim, nemusíme se podle lékařů bát ani přiměřeného sportu.

Souběžně s varováním před vysokými teplotami v Královéhradeckém kraji platí i varování před vznikem požárů. To už je v platnosti několik dní a aktivní zůstává do odvolání. Největším rizikem je v tomhle ohledu sucho.  

Vysoké teploty nás čekají ještě zítra. Během dneška naměříme od 27 do 30 stupňů Celsia. První polovina dne bude jasná. Oblačnost začne přibývat až během odpoledne. „Odpoledne a večer postupně na většině území přeháňky nebo déšť, místy bouřky, ojediněle i velmi silné bouřky a vydatný déšť,“ uvádí meteorologové.  

Sobota bude oblačná až zatažená s přeháňkami. Teploty se dostanou maximálně k 25 stupňům. V neděli se vyjasní a opět překonáme tropickou hranici. Maxima se podle aktuální předpovědi dostanou až k 32 stupňům Celsia.  

Ohodnoť článek

Foto Gerd Altmann | Pixaby | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky varování, teploty, požár, Královéhradecký, kraj, ČR, meteorologové, ČHMU, výstraha, počasí, předpověď, teplo, horko, Královéhradecký kraj, stupeň Celsia, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro hradecký kraj začíná platit varování před vysokými teplotami. Vystoupat mohou až na 31 stupňů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.