Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dobrovolní hasiči z Hradce Králové nastoupí do autoškoly. Rozšíří své oprávnění i na vozy s technikou

Dobrovolní hasiči ze Svinar a Plácků rozšíří své řidičské oprávnění na skupinu C. Díky tomu budou moct řídit i velká hasičská auta s technikou, která váží nad 3,5 tuny. Podobné rozšíření si hasičské stanice většinou hradí z vlastního. V tomto případě přispělo město.

„Město na rozšíření řidičského oprávnění ze skupiny B na C získalo dotaci,“ potvrdil v tiskové zprávě primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). Podle města se tím zvýší akceschopnost dobrovolných hasičů.  

Celkem se z dotace podařilo získat 20 tisíc korun. Za tyto peníze se dostane na dva zájemce. „Těch bychom měli pochopitelně daleko více, ale rozumíme tomu, že je třeba rovnoměrně pokrýt celý kraj. Dvacet tisíc byla maximální možná částka,“ vysvětluje v tiskové zprávě náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO). 

Nově proškolení členové souboru budou moct řídit vozidla, která jsou těžší než 3,5 tuny, mají dalších osm míst k sezení a ke kterým mohou být připojené vleky o maximální hmotnosti 750 kilogramů. V praxi to znamená, že budou moct k zásahu vyjet například s plně naloženou cisternou.  

V Hradci Králové v současné době slouží celkem 11 dobrovolných jednotek.  

Ohodnoť článek

Foto HZS Libereckého kraje

Štítky hasiči, dobrovolní, Hradec Králové, řidičské, oprávnění, řidičák, C, těžká, vozidla, dotace, město, Svianry, Plácky, dobrovolní hasiči, Svinary, Alexandr Hrabálek, ODS, Monika Štayrová, ANO 2011, technika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči z Hradce Králové nastoupí do autoškoly. Rozšíří své oprávnění i na vozy s technikou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.