Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královéhradecký kraj patří mezi nejaktivnější regiony v oblasti žádostí o evropské peníze

Královéhradecký kraj patří mezi lídry v čerpání evropských dotací. Hejtmanství to uvedlo ve své tiskové zprávě. V přepočtu schválených dotací od roku 2014 do roku 2020 patří v mezikrajském srovnání na čtvrté místo. V přepočtu získaných peněz na jednoho obyvatele je region na druhém místě.

Od roku 2014 do roku 2020 podal Královéhradecký kraj celkem 183 žádostí o evropské dotace za zhruba sedm miliard korun. 128 z nich bylo úspěšných a do regionu nateklo celkem 5,6 miliardy. Teoreticky by se dalo říct, že hejtmanství z Evropské unie získalo deset tisíc korun na každého obyvatele kraje.  

„Díky tomu můžeme masivně investovat do krajského majetku a infrastruktury. Každoročně jde do obnovy silniční sítě včetně mostů okolo jedné miliardy korun, přičemž například na letos vysoutěžené stavby máme z Integrovaného regionálního operačního programu přes půl miliardy korun,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). 

Nejvíce úspěšných dotací bylo z Integrovaného regionálního operačního programu. Celkem 83 kladně vyřízených záležitostí za celkem 3,7 miliardy korun. V pomyslném žebříčku následují programy Životní prostředí nebo Zaměstnanost.  

„Největšími krajskými projekty z hlediska výše dotace byly Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV. Na snížení emisí z lokálního vytápění prostřednictvím takzvaných kotlíkových dotací šlo ve třech vlnách celkem přes 600 milionů korun,“ uvedl v tiskové zprávě kraj.  

Ohodnoť článek

Foto Simon | Pixabay

Štítky EU, dotace, finance, peníze, projekt, hradecký, Královéhradecký, kraj, žádost, Královéhradecký kraj, tisková zpráva, Evropská unie, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj patří mezi nejaktivnější regiony v oblasti žádostí o evropské peníze  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.