Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Dvoře Králové se dětem otevře nové hřiště. Součástí bude i malé lanové centrum

Ještě před začátkem letních prázdnin by se ve Dvoře Králové nad Labem mělo otevřít nové dětské hřiště. Umístěné bude mezi ulicemi Smetanova, Bezručova a Staškova. K dispozici budou houpačky, skluzavky a také malé lanové centrum.

„Pracovníci odborné firmy ve spolupráci s technickými službami města a městskými lesy začali na začátku června připravovat prostor pro rozmístění a betonáže základů herních prvků a dalšího mobiliáře,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí dvorské radnice Miroslava Kameníková. V těchto dnech se bude dokončovat oplocení. Do provozu by mělo být hřiště uvedeno na začátku července.  

Dětské hřiště je projektem, kterému Královédvoráci dali nejvíce hlasů v prvním ročníku participativního rozpočtu města „Měníme spolu Dvůr“ v listopadu 2021. Během přípravy realizace došlo ve spolupráci s navrhovatelem Zdeňkem Felgrem k úpravám vybraných herních prvků. 

„Zároveň se nezapomíná ani na druhý projekt v pořadí - Dvorskou oázu, která také získala potřebný počet hlasů k realizaci. Odpočinková zóna by měla vzniknout na Hankově náměstí v prostoru mezi gymnáziem a Hankovým domem,“ dodala Kameníková.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky hřiště, Dvůr Králové, stavba, nové, děti, volný, čas, zábava, lanové, centrum, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové se dětem otevře nové hřiště. Součástí bude i malé lanové centrum  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.