Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na financování speciální třídy mateřské školy Větrov by se měla podílet i ostatní města, tvrdí vedení Jičína

Jičín chce jednat s okolními městy o spolufinancování speciální třídy v mateřské škole Větrov. Podle informací radnice by se měla zapojit Nová Paka, Libáň a také Sobotka. Vyjednávání o finanční podpoře povede místostarosta Petr Hamáček. Tato školka se dlouhodobě specializuje na předškolní vzdělávání dětí s hendikepem.

„Provoz této speciální třídy je personálně velmi náročný. S dětmi zde pracují dvě učitelky, jeden asistent pedagoga a v dopoledních hodinách školní asistent na poloviční úvazek,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí jičínské radnice Jan Jireš. To podle jeho slov nestačí.  

S dohledem při vycházkách chodí vypomáhat i asistenti pedagoga z běžných tříd. Podle radnice není ničím výjimečným, když se do výpomoci zapojí i uklízečky. V tomto školním roce má speciální třída MŠ Větrov sedm dětí. V příštím jich bude devět.  

„Podle pravidel financování regionálního školství je ve speciální třídě financován maximálně jeden úvazek asistenta pedagoga. Do speciální třídy již nelze zařadit asistenta pedagoga na základě doporučení Speciálního pedagogického centra, jelikož tito asistenti jsou k dětem s podpůrnými opatřeními přiřazeni jenom do běžných tříd,“ vysvětluje problematiku Jireš.  

Pro mikroregion jde o jedinou speciální třídu svého druhu. Další nejbližší jsou v Hořicích, Hostinném, Vrchlabí nebo Dvoře Králové nad Labem.  

Ohodnoť článek

Foto město Liberec

Štítky škola, mateřská, speciální, třída, financování, Jičín, Jičínsko, Nová Paka, Libáň, personál, nedostatek, Větrov, radnice, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na financování speciální třídy mateřské školy Větrov by se měla podílet i ostatní města, tvrdí vedení Jičína  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.