Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Svobodných Dvorech vznikne nová ulice. Propojí Kozlovnu se silnicí I/11 u ČKD

Za pár let Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přebuduje silnici vedoucí od ČKD k nájezdu na dálnici D11. Nově by měla být čtyřproudová. Nové pruhy však bezpečně neumožní napojit stávající silnici vedoucí ze Svobodných Dvorů. Město společně s ŘSD proto vymyslelo alternativu v podobě nové ulice Nová Spojovací.

„Stávající napojení ulice Spojovací do silnice I/35 jsme původně chtěli zachovat, ale takové napojení na čtyřproudou komunikaci se podle ŘSD ukázalo jako neslučitelné s příslušnými normami,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Po rekonstrukci silnice I/35 se stane z ulice vedoucí ze Svobodných Dvorů slepá. Řidiči tak budou muset po nové trase, která povede od lokality Kozlovna, přes volné prostranství, k ulici K Dolíkám až na silnici I/11 kousek od čerpací stanice. Tam se napojí pomocí kruhového objezdu, který vybuduje ŘSD. Nová komunikace bude měřit zhruba 700 metrů a po celé délce bude dvoupruhová.  

Samotná stavba bude probíhat ve dvou etapách. V první vznikne spojnice mezi Kozlovnou a ulicí K Dolíkám kousek od zahrádkářské osady. Druhou částí bude kratší úsek od osady až po nový kruhový objezd na silnici od ČKD do Kuklen. 

Na vybudování nové spojnice se bude podílet Hradec Králové i developerský projekt Meteor, který sídlí v těsné blízkosti nově zamýšlené silnici. „Aby se mohly lokality jako Kozlovna, Meteor a další části Svobodných Dvorů v okolí Nové Spojovací rozvíjet, musí investor tuto oblast napojit obslužnou komunikací do ulice K Dolíkám. Připojení investora se tak stalo nedílnou součástí projektu Nové Spojovací,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). 

V současné době nechá radnice zpracovat projektovou dokumentaci, za kterou zaplatí 2,5 milionu korun. Hotovo by mohlo být přibližně za dva roky.  

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky silnice, Svobodné Dvory, Hradec Králové, ŘSD, spojnice, doprava, plán, I/11, ČKD, kruhový, objezd, Kozlovna, Ředitelství silnic a dálnic, ODS, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Svobodných Dvorech vznikne nová ulice. Propojí Kozlovnu se silnicí I/11 u ČKD  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.