Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Folklor, rock, triatlon i víno. Kam o víkendu v Královéhradeckém kraji vyrazit?

O víkendu bychom v Královéhradeckém kraji mohli naměřit až 33 stupňů Celsia. Dobrou zprávou je, že většina koupališť v regionu už sezonu zahájila. O ty bude pravděpodobně největší zájem. I proto je v plánu několik zajímavých akcí, které stojí za zmínku. Od folkloru, přes závody, víno až k programu pro děti. Hradecká Drbna přináší přehled těch nejzajímavějších víkendových akcí.

Mezinárodní folklorní festival Pod Zvičinou  

V Lázních Bělohrad je folklor tradicí. I proto se tam tenhle týden koná 46. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Pod Zvičinou. Oficiální program začíná dnes odpoledne a potrvá až do neděle.  Během tří dnů se publiku představí takřka 200 tanečníků, tanečnic a hudebníků ze zhruba sedmi folklorních souborů z Čech a Moravy, ale i ze zahraničí.  

Součástí festivalu bude již tradiční průvod ulicemi města, soutěž v polce i vaření guláše, vyhlášení miss festivalu, mše svatá, řemeslný jarmark, koncert folkové kapely a mnoho dalšího. Nezapomínáme ani na nejmenší, pro které bude připraven sobotní dopolední program. 

Trutnov se promění v závodnickou trať  

V Trutnově se tuto sobotu koná Krakonošův cyklomaraton 2022. Na výběr jsou dvě tratě. Ta delší měří 135 kilometrů, kratší 93 kilometrů. Obě začínají v Trutnově a vedou do Prkenného Dolu, Žacléře, Špindlu a Horní Malé Úpy, Svobody nad Úpou a zpět do Trutnova.  

Jedná se o veřejný závod, do kterého se mohou zapojit profesionálové i rekreační cyklisté. Start závodu je v 10:00 od společenského centra UFFO v Trutnově.  

Česká Skalice nabízí kvalitní víno 

V České Skalici se koná druhý ročník vinařské akce. Čeká vás degustace českých i moravských vinařů, přednášky o víně, hudební program, zábavný program pro děti a další kulturní program. Akce začíná na Maloskalické tvrzi v sobotu v 11:00. 

Hradecká Biřička nabídne zábavný program pro děti  

Hradečtí vodáci a členové Klubu dětí a mládeže Hradec Králové organizují vodácké a zábavní odpoledne na Biřičce. Akce začíná v sobotu od jedné hodiny odpoledne. Kromě vodních soutěží je připravený i orientační mini běh. Vstupné je dobrovolné. 

Největší kolekce zbraní a zbroje v České republice 

V sobotu se koná prohlídka opočenských zbrojnic. Lidé se seznámí s největší a nejvýznamnější kolekcí zbraní a zbroje v České republice. Nová komentovaná prohlídka loveckého a rytířského sálu bude trvat dvojnásobek času než obvykle. Vstupenky si lze zakoupit v pokladně zámku či online. 

Hradec Králové nabídne školní triatlon pro děti i dospělé  

V Hradci se již poněkolikáté koná úspěšný triatlon pro děti ze základních škol. Děti se mohou těšit na zajímavé ceny i doprovodný program. V odpoledních hodinách si rodiče s dětmi vymění role a místo fandění budou také závodit. Na návštěvníky čeká kolo, běh a plavání. Dopolední program startuje už v devět hodin dopoledne.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Andrew | Pixabay | Zdroj MFF Pod Zvičinou, město Trutnov, NVC, Kudy z nudy

Štítky kam vyrazit, Královéhradecký, kraj, kultura, volný, čas, víkend, folklorní, festival, maraton, děti, kolo, sport, program, voda, víno, folklór, Královéhradecký kraj, triatlon, Trutnov, Česko, Drbna.cz, Hradec Králové, Lázně Bělohrad, Zvičina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Folklor, rock, triatlon i víno. Kam o víkendu v Královéhradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.