Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji je zatím bez závad

Voda v přírodních i umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji pro koupání vyhovuje. V Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku musejí lidé počítat s horší průhledností vody. Mírně zhoršená kvalita vody je na koupališti v Dolcích u Trutnova. ČTK to dnes řekla mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí.

Hygienici v tomto týdnu udělali kromě Jinolic a Dolců rozbory jakosti vody také na vodní nádrži Rozkoš a na koupalištích ve volné přírodě v Dachovech u Hořic na Jičínsku, na Stříbrném rybníku v Hradci Králové a ve Vrchlabí – Vejsplachách. "I na umělých koupalištích, která již zahájila provoz, je voda ke koupání vyhovující," řekla mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí.

Většina umělých koupališť v Královéhradeckém kraji již zahájila provoz. V pátek 17. června otevře koupaliště ve druhém největším městě Královéhradeckého kraje Trutnově. "Ceny vstupného budou jako loni. Dospělý zaplatí za celý den 65 korun", uvedli správci trutnovského koupaliště.

Koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové od soboty 18. června prodlouží otevírací dobu. Ve všední dny bude koupaliště otevřeno od 09:00 do 20:00, zatím je otevírací doba od 10:00 do 19:00. Flošna zahájila sezonu jako první v kraji již 20. května.

Významnější investici do koupání letos v kraji udělalo město Náchod, které na Jiráskově koupališti nákladem 13,4 milionu korun opravilo dětský bazén a brouzdaliště. Koupací vana je z nerezu, nová je technologie a bazén je přístupný i pro tělesně postižené.

Hygienici upozornili na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jürgen | Pixabay

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, koupání, Královéhradecký kraj, Trutnov, okres Jičín, Dolce, Hradec Králové, Vrchlabí, Hořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji je zatím bez závad  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.