Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nedostatek řidičů společnosti BusLine se týká i hradeckého kraje. Neodbavil 42 spojů

Problémy s regionálními autobusovými spoji společnosti BusLine v Pardubickém kraji zasáhly i sousední část Královéhradeckého kraje. Za poslední čtyři dny společnost neodjela v Královéhradeckém kraji 42 spojů, převážně v okrese Rychnov nad Kněžnou. Problém v regionu chce řešit přímo s dopravcem. Za nedodržování smluvních podmínek s krajem hejtman Červíček nevyloučil uplatnění sankcí vůči dopravci. BusLine má od pondělí kvůli nedostatku řidičů problémy zajistit v Pardubickém kraji všechny spoje.

"Vadí mi každý neodjetý spoj, proto jsem svolal jednání. Budeme se bavit s dopravcem, proč neodjel těch 42 spojů, budeme se bavit také o sankcích, které jsou s tím spojené, pokud se to týká naší objednávky. Když nebude dopravce schopen splnit svoji povinnost, budeme případně hledat jiné řešení. Jde o mezikrajské spoje, které vyjíždějí směrem do našeho kraje. Podobný přístup nehodláme akceptovat," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).

V Královéhradeckém kraji funguje veřejná autobusová doprava podle nových desetiletých smluv od jara 2021. V osmi oblastech si zajištění dopravy rozdělilo pět dopravců. Královéhradecký kraj je vybral v tendru, který trval od října 2018 do ledna 2020. Hodnota tendru byla 7,7 miliardy korun a šlo tak o největší zakázku v historii kraje.

Tři z osmi oblastí v tendru vyhrála společnost BusLine KHK, tři má i sdružení firem Transdev Morava a Audis Bus. Zbylé dvě obsluhují sdružení společností CDS Náchod a P-Transport a sama CDS Náchod. Rozsah výkonu dopravy kraj stanovil na 18,4 milionu kilometrů ročně.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BusLine

Štítky ČR, správa, automobilová, firmy, BusLine, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Martin Červíček, Rychnov nad Kněžnou, CDS s.r.o. Náchod, ODS, Transdev Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedostatek řidičů společnosti BusLine se týká i hradeckého kraje. Neodbavil 42 spojů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.