Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Do Rozkoše seskočili chrudimští výsadkáři. Do vojenského cvičení se zapojily i složky IZS

V rámci cvičení několik chrudimských výsadkářů 43. výsadkového pluku Armády České republiky seskočilo do Rozkoše. Cílem bylo nacvičit seskoky padákem do vody. Do výcviku se zapojily i složky IZS Královéhradeckého kraje. Jejich úkolem bylo prověřit připravenost při mimořádné události, během které by bylo třeba z vody zachránit větší počet osob.

Celého cvičení se během úterního odpoledne zúčastnilo přes 150 výsadkářů. Celkem absolvovali 11 seskoků přímo do vody. Jde o náročné cvičení, které mohou provádět pouze zkušení vojáci, kteří za sebou mají minimálně dvě desítky klasických seskoků.  

Kromě vojáků se cvičení zúčastnilo přes 50 policistů, hasičů, záchranářů a dalších členů IZS. „Po seskoku byli vojáci jako figuranti zachráněni zasahujícími složkami z vody a transportováni na určené místo,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí hasičů Martina Götzová. Pokaždé bylo třeba z vody dostat 15 lidí. 

„Policisté z obvodního oddělení Česká Skalice, kteří mají vodní nádrž Rozkoš ve svém teritoriu, jsou v případě ostré akce připraveni k zásahu na vodě do 15 minut od nahlášení,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Majerová.  

Cvičení se zúčastnili hasiči z Hradce Králové, Trutnova, Dobrušky, Poříčí, Rychnova nad Kněžnou, Jaroměře, Jičína a Dvora Králové. Policisté přijeli z České Skalice. Do cvičení se zapojila i Vodní záchranná služba, která členy IZS vybavila celkem 15 čluny.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Kostík - HZS ČR | Tomáš Vojtíšek - HZS KHK

Štítky cvičení, Rozkoš, Česká Skalice, IZS, voda, voják, seskok, výsadkář, foto, Armáda České republiky, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Do Rozkoše seskočili chrudimští výsadkáři. Do vojenského cvičení se zapojily i složky IZS  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.