Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pečovatelská služba v Trutnově má pět nových ekologických vozidel

Pečovatelská služba v Trutnově udělala krok k tomu, stát se ekologičtější organizací. Pořídila pět moderních vozidel s hybridním pohonem. Samotný nákup vyšel na 2,55 milionu korun. 90 procent veškerých nákladů však pokryla dotace.

Vozový park Pečovatelské služby Trutnov se rozšířil o pět modelů Toyota Yaris s hybridním pohonem. „Pořízení nových automobilů znamená obrovské úspory, které jinak vynakládáme na servis a opravy starších vozů, které jsou na hranici životnosti. Zároveň budeme šetrnější k přírodě, jelikož tento hybridní pohon je nízkoemisní a produkuje pouhých 92 mikrogramů CO2 na kilometr,“ vysvětluje v tiskové zprávě Roman Béla, ředitel Pečovatelské služby Trutnov, příspěvkové organizace města. 

Doposud pečovatelská služba používala 13 vozidel, čtyři z nich ze svého vozového parku vymění. Pracovníci organizace používají auta prakticky každý den. Ke svým klientům jezdí denně kdykoli mezi šestou ráno do devíti do večera. „Poskytujeme terénní služby seniorům a osobám se zdravotním postižením. V některých případech využíváme také městskou hromadnou dopravu a elektrokola,“ dodává Béla.  

Nákup nových vozů vyšel na částku 2,55 milionu korun. V té je započítaná i administrace a výběrové řízení. Organizaci se nakonec podařilo ušetřit díky úspěšné dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, která pokryla 90 procent nákladů. Zbylých 10 procent zaplatila sama Pečovatelská služba Trutnov. Část peněz šlo z rozpočtu, část z radnice.  

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky auto, hybrid, Trutnov, pečovatelská, služba, vozový, park, ekologie, elektro, sociální, pečovatelská služba, hybridní vozidlo, Toyota Yaris

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pečovatelská služba v Trutnově má pět nových ekologických vozidel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.