Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jičínský obchvat od města dělí nová protihluková stěna. Lidem z Nového Města se ulevilo

Ředitelství silnic a dálnic tento týden dokončilo stavbu nové protihlukové stěny, která odděluje silnici I/16 od obytné čtvrti na Novém Městě v Jičíně. Místním se ulevilo. Po silnici denně projede několik tisíc vozů. Jde o hlavní tah na Turnov.

„Nová protihluková stěna je dlouhá 150 metrů a sahá od 4,2 metrů nad povrch vozovky,“ uvedla na webu regionální mluvčí ŘSD Petra Drkulová. Tato nová protihluková stěna navázala na protihlukovou stěnu, kterou podél hlavní tepny Ředitelství silnic a dálnic postavilo v letech 2017 a 2018. 

Po posledním měření hluku se ukázalo, že původní stěna nestačí. Proto se ŘSD pustilo do stavby druhé etapy. Stavělo se od listopadu loňského roku. Stát za ní zaplatil 10,5 milionu korun.  

„Součástí úprav byla výstavba odvodnění kolem vozovky se zaústěním dlážděnými svody do paty násypu komunikace, novými bezpečnostními prvky,“ dodala mluvčí ŘSD Drkulová.  

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky protihluková, stěna, Jičín, I/16, provoz, doprava, Nové Město, ŘSD, stavba, Ředitelství silnic a dálnic, Turnov, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínský obchvat od města dělí nová protihluková stěna. Lidem z Nového Města se ulevilo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.