Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pohonné hmoty v kraji dál zdražují. V hradeckém kraji řidiči tankují nejlevněji z celé republiky

Pohonné hmoty v České republice dál zdražují. Průměrná cena benzinu za poslední týden vzrostla o 79 haléřů na 46,55 koruny. U nafty se cena zvedla v průměru o 34 haléřů. Jeden litr nyní šoféři tankují za průměrných 45,77 koruny. V Královéhradeckém kraji se nejlevněji tankuje v Náchodě a Hradci Králové.

Podle údajů společnosti CCS je dnes benzín o 14,32 koruny na litru dražší než před rokem. U nafty tehdy motoristé platili o 15,71 koruny na litru méně.  

V současné době jsou nejlevnější pohonné hmoty právě v Královéhradeckém kraji. Za litr benzinu zde řidiči platí v průměru 46,27 koruny. Za litr nafty 45,31 korun. Naopak nejdražším krajem je Vysočina. Litr benzinu tam vyjde o skoro korunu dráž.  

Podle webu ceskybenzin.cz, který ceny na čerpacích stanicích sleduje dlouhodobě, je nejlevněji v Hradci Králové a Náchodě. Pro naftu se vyplatí zajet do Kostelecké ulice v Náchodě, kde litr stojí 42,50. Naopak benzin se vyplatí natankovat na Březhradě v Hradci Králové. Podle údajů webu tam stojí litr benzinu 43,90 koruny.  

Ceny pohonných hmot raketově vzrostly na přelomu února a března poté, co Rusko zahájilo 24. února vojenský útok na Ukrajinu. Ještě 23. února stál litr benzinu asi 37,40 koruny a litr nafty zhruba 36,40.  

Ohodnoť článek

Foto Lothar Wandtner | Pixabay | Zdroj ČTK

Štítky benzín, nafta, pohonné, hmoty, cena, zdražování, ČR, Královéhradecký, kraj, nejlevnější, doprava, pohonné látky, Královéhradecký kraj, motorová nafta, Hradec Králové, Náchod, Česko, Kraj Vysočina, Rusko, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohonné hmoty v kraji dál zdražují. V hradeckém kraji řidiči tankují nejlevněji z celé republiky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.