Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za pivem, na kolo nebo sportem. Kam o víkendu v Královéhradeckém kraji vyrazit?

Během víkendu se v Královéhradeckém kraji koná celá řada zajímavých akcí. Lidé mohou vyrazit na pivní slavnosti, cyklistický závod, netradiční hudební koncert v korunách stromů na Gladiator race nebo pilotní ročník řezbářské show. Přehled těch nejlepších kulturních akcí přináší Hradecká Drbna ve svém krátkém přehledu.

Víkend hraje do karet pivařům  

V sobotu se na Krakonošově náměstí v Trutnově koná tradiční Pivofest 2022. V rámci něho se představí 12 malých pivovarů. Návštěvníci ochutnají pivo například ze Stěžer, Hradce Králové, Svijan nebo přímo Trutnova. Akce začne ve 13:00, kdy vystoupí kapela ATMO Music. Tu následně vystřídá skupina Turbo, Doctor Victor, Václav Neckář a nakonec i Benjaming's Clan. 

Do Babiččina údolí vjedou závodníci na kolech  

Letošní ročník Žernovského bajku se uskuteční 11. června 2022. Zajímavá trať poblíž samotného Babiččina údolí a celodenní doprovodný program. To jsou hlavní lákadla závodu, který se letos uskuteční po dvacáté. Pro závodníky z řad široké veřejnosti od kategorie odrážedel pro nejmenší po 70+ jsou připraveny trasy od 2,2 po 36 kilometrů. Od 19:00 vystoupí kapela Wanastowi vjecy revival a Furt fajn. 

Vyzkoušej si Gladiator Race  

10. a 11. června mají lidé možnost vyzkoušet si závody Gladiator Race. A to přímo před obchodním centrem Futurum v Hradci Králové. Děti, i dospělí, si budou moct vyzkoušet ručkování, šplhání, lezení a prověřit svou zdatnost na osmi stanovištích, která naleznete v parku před centrem. K dispozici bude jumpbag pro skokany a horolezecká stěna pro malé i větší lezce. 

Vyzkoušet si atmosféru závodu Gladiator Race bude možné v pátek od 9 do 18 hodin a v sobotu od 10 do 18 hodin. Překážky jsou vhodné pro sportovce od čtyř let věku. 

Hudba v korunách stromů  

Stezka v korunách stromů Krkonoše si pro své návštěvníky připravila netradiční hudební vystoupení. Přímo na stezce vystoupí trutnovská kapela Projekt 143 hrající chytlavý a melodický pop-rock. Za kapelou budete muset vystoupat až na samý vrchol stezky. Při zpáteční cestě děti ocení nový Emilův svět, který je hned u východu. 

Kolotoče se roztočí na Hartě 

O víkendu mohou lidé vyrazit i na pouť. Jedna tradiční se bude konat ve Vrchlabí na Hartě nedaleko bývalého klubu Dr. Max. První kolotoče se roztočí už dnes ve 14:00. Pouť potrvá do nedělního pozdního odpoledne. 

Do Hořic za umělci a dřevem   

V sobotu se v areálu Zahrada v Hořicích na Jičínsku koná pilotní projekt dřevo-sochání s hudebním programem. Své dovednosti se zpracováváním a vyřezáváním ze dřeva předvedou například Robert Musel a Petr Krejcar. Kromě toho je připravený i hudební program který začíná v 9:00 a končí v 21:00. Na podiu se vystřídají například Beat Brtewski, Soumrak Band nebo Mr. Stanyol. Připravený je i dřevorubecký guláš.   

Komentovaná prohlídka s Čapkem a sousedské setkání 

Komentovaná procházka po místech, která navštěvoval Karel Čapek jako student hradeckého gymnázia, a sousedské setkání se chystá na sobotu 11. června od 14:00 na Malém náměstí. Projekt, který oživuje paměť míst v historickém centru Hradce Králové i samotný prostor náměstí, vymyslela neformální skupina, která se zajímá o literaturu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pivovar Beránek | Zdroj Futurum HK, Žernovský bajk, PivoFest, Stezka korunami stromů Krkonoše

Štítky kam, vyrazit, kultura, volný, čas, Královéhradecký, kraj závod, zoo, rodina, děti, víkend, Královéhradecký kraj, hudební skupina, Drbna.cz, Hradec Králové, pivo, Karel Čapek, Trutnov, Václav Neckář, koncert, slavnost, sport, kulturní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pivem, na kolo nebo sportem. Kam o víkendu v Královéhradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.