Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tragický víkend na silnicích. V hradeckém kraji po nehodách zemřeli dva motorkáři

Pěkné počasí o víkendu vylákalo motorkáře. Tragickou se stala vyjížďka devětačtyřicetiletého muže, který na silnici mezi obcemi Česká Čermná a Dobrošov nezvládl řízení. S motorkou vylétl do lesa vedle silnice. Nehodu nepřežil. Tragická nehoda se udála i v pátek odpoledne. Na křižovatce dálnice D11 a D35 zemřel osmapadesátiletý motorkář.

„Podle prvotních informací řidič motocyklu SUZUKI GSX-R750 zřejmě nezvládl řízení a v pravotočivé zatáčce vylétl ze silnice vlevo do přilehlého lesa, kde narazil do vzrostlých dřevin,“ uvedla na webu policie mluvčí Eva Prachařová. I přes rychlou pomoc zdravotnické záchranné služby svým zraněním na místě podlehl.  

V místě nehody zasahovaly všechny složky IZS. Přesné příčiny nyní vyšetřuje policie. U řidiče byla nařízena soudní pitva.  

Druhá tragická nehoda se udála už v pátek odpoledne u Opatovic nad Labem. „Při sjíždění z dálnice D35 a najíždění na D11 v levotočivé zatáčce s největší pravděpodobností najel do svodidel po pravé straně komunikace. Po kontaktu se svodidly pak přepadl za svodidla do přilehlého silničního příkopu,“ uvedla Prachařová.  

Řidič řídil motorku BMW R 1250 GS Adventure a byla u něj nařízena soudní pitva. Škoda na motocyklu byla policisty odhadnuta na 200 tisíc korun.  

V Královéhradeckém kraji se jedná o první dvě tragické nehody motorkářů v letošním roce. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, tragická, doprava, motorka, motorkář, Náchodsko, Dobrošov, D11, policie, vyšetřování, silnice, Královéhradecký kraj, Dálnice D11, Česká Čermná, Suzuki, Opatovice nad Labem, Dálnice D35

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický víkend na silnicích. V hradeckém kraji po nehodách zemřeli dva motorkáři  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.