Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na řidiče čeká další omezení dopravy. Přes prázdniny se uzavře spojnice mezi Hradcem a Dvorem

Během června čekají na řidiče další dvě větší uzavírky. První z nich začala už dnes. Neprůjezdná je silnice III/2864 mezi Radimí a Dřevěnicí na Jičínsku. Mimo provoz bude do listopadu. Za týden se uzavře i silnice II/325 v Doubravici, která je pro řadu lidí spojnicí mezi Hradcem Králové a Dvorem Králové nad Labem. K uzavření dojde příští úterý. Řidiči se na ni vrátí na začátku října.

V případě rekonstrukce v Doubravici se bude opravovat úsek od křižovatky se silnicí do Zálesí až po konec zástavby směrem na Bílou Třemešnou. „Dojde ke kompletní výměně konstrukčních vrstev vozovky, rekonstrukci propustků a výstavbě autobusového zálivu,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí hejtmanství Michal Friček.  

K rekonstrukci, kterou má na starosti Královéhradecký kraj, se přidá i sama obec. Ta během oprav vybuduje novou dešťovou kanalizaci, přeloží vodovod, zmodernizuje pouliční osvětlení a opraví chodníky.  

Rekonstrukce začne v pondělí 13. června a podle informací hejtmanství potrvá minimálně od začátku října. Během prací bude silnice kompletně uzavřená pro veškerou dopravu. Osobní vozidla budou jezdit přes Zábřezí, Řečice a Horní Dehtov. Kamiony přes Bílé Poličany, Miletín a Zdobín.  

„Silnice II/325 prochází dlouhodobou rekonstrukcí po jednotlivých etapách. Je to významná spojnice Hradecka a Královédvorska. Na práce v Doubravicích letos naváže ještě mnohem nákladnější rekonstrukce úseku Debrné – Vestřev. Její součástí bude totiž výstavba nového mostu a dvou opěrných zdí podél Labe. Náklady přesáhnou částku 127 milionů korun,“ nastínil v tiskové zprávě plány kraje radní pro dopravu Václav Řehoř (ODS).  

Právě dnes také začala rekonstrukce silnice z Radimi do Dřevěnice, která už prakticky dosloužila. Celkem se jedná o zhruba dva kilometry dlouhý úsek. Objízdná trasa povede od křižovatky Na Špici po silnici I/16 do Robous a následně po obchvatu Jičína a Valdic do Těšína. „Průjezd do obce Tužín přes obec Radim bude zachován,“ dodal Friček.  

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky rekonstrukce, silnice, Dvůr Králové, Hradec Králové, Radim, Jičínsko, Doubravice, uzavírka, objížďka, komplikace, doprava, omezení, okres Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj, Václav Řehoř, Zálesí, Bílá Třemešná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na řidiče čeká další omezení dopravy. Přes prázdniny se uzavře spojnice mezi Hradcem a Dvorem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.