Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O sdílená kola ve Dvoře Králové je zájem. Město chce zpětnou reakci od cyklistů

Už měsíc ve Dvoře Králové nad Labem fungují modrá sdílená kola. Po celém městě je k dispozici 50 bicyklů, které jsou rozmístěné na 16 stanovištích. Dle dostupných statistik je evidentní, že místní o půjčování zájem mají. Radnice teď shromažďuje zpětnou vazbu od cyklistů.

Za první měsíc provozu si sdílených kol eviduje radnice 1830 výpůjček. 792 uživatelů si stáhlo a nainstalovalo aplikaci, která je k půjčení nutná. V průměru si půjčí zhruba 61 lidí denně.  

„Těší nás, že projekt našel ve městě své příznivce. Určitě je to i díky podpoře města, které platí prvních 15 minut z každé jízdy, a jak se ukazuje, většina výpůjček je právě do čtvrthodiny,“ uvedl na webu města starosta města Jan Jarolím (ANO). Za dalších 45 minut cyklisté zaplatí 18 korun. Za každou další započatou hodinu pak opět po 18 korunách.  

V současné době jsou jízdní kola ve Dvoře Králové v takzvané pilotní fázi. Během ní radnice potřebuje vyhodnotit, zda má cenu v projektu pokračovat. Sama radnice totiž za cyklisty prvních 15 minut platí. „Již nyní se ale i díky statistikám ukazuje, že sdílená kola mají smysl a ve Dvoře Králové nad Labem se na nich jezdí,“ dodává Jarolím.  

I proto radnice spustila on-line dotazník, skrze který se snaží získat zpětnou vazbu od místních cyklistů. K vyplnění je na webu města. Lidé v něm odpovídají na 11 otázek. Město díky nim zjistí, kde se lidé o projektu dozvěděli, jaká stanoviště jsou nejčastěji používána, na jaká další místa kola umístit nebo informace o pohlaví a věku.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky jízdní, kolo, sdílená, Dvůr Králové, dotazník, doprava, společnost, trend, zájem, cyklista, Dvůr Králové nad Labem, radnice, projekt, Jan Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O sdílená kola ve Dvoře Králové je zájem. Město chce zpětnou reakci od cyklistů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.