Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji otevírají další koupaliště. Voda je bez závad

V Královéhradeckém kraji v těchto dnech otevírají další koupaliště. Ve středu zahájilo sezonu koupaliště Dachova u Hořic na Jičínsku, dnes otevřelo brány Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem. V pátek sezonu zahájí koupaliště Kníže v Jičíně. Jako první v kraji zahájilo letní sezonu 20. května městské koupaliště Flošna v Hradci Králové. U koupališť ve volné přírodě je kvalita vody podle rozborů hygieniků v pořádku.

Na koupaliště Flošna zatím přišlo asi tisíc lidí. "Především šlo o kondiční plavce. Návštěvnost je zatím průměrná, zažili jsme lepší i horší květny," řekl vedoucí Flošny Jan Konvalinka. Voda v hlavním bazénu na Flošně je vyhřívána na 26 stupňů Celsia, vodní atrakce jsou v provozu a v ceně vstupného, které proti loňskému roku vzrostlo přibližně o 20 korun. Celodenní vstupné pro dospělého placené hotově se zvýšilo na 170 korun.

Jiná koupaliště v kraji mají ceny vstupného nižší. Nenabízejí například tolik atrakcí a vodu nevyhřívají. Koupaliště Dachova u Hořic vstupné nechalo jako loni, dospělý za celý den zaplatí 60 korun. V Jičíně bude cena pro dospělého do konce června podle víkendových nebo všedních dní 80 nebo 90 korun, o prázdninách bude cena 100 korun. Ve Dvoře Králové je celodenní vstupné na koupaliště za 80 korun.

V sobotu 4. června by mělo otevřít koupaliště v Třebechovicích pod Orebem, o týden později 11. června by měla otevřít koupaliště v Chlumci nad Cidlinou a v Náchodě. Koupaliště v severněji položeném Trutnově má předběžný termín otevření 17. června. "Při příznivém počasí nevylučujeme otevření o týden dříve," řekl správce trutnovského areálu Martin Škacha.

Hygienici upozornili na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MU Hořice

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Hořice, Hradec Králové, okres Jičín, Jan Konvalinka, Martin Škacha, Flošna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji otevírají další koupaliště. Voda je bez závad  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.