Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začínají práce na opravě Moravského mostu. Jsou součástí rekonstrukce křižovatky Fortna

Před pár týdny se Hradec Králové pustil do rekonstrukce a přebudování křižovatky Fortna na vnitřním okruhu krajské metropole. Součástí práce má být i oprava Moravského mostu přes Orlici. Práce na něm začínají právě v těchto dnech. Opraví se povrch vozovky i chodníky. Práce potrvají do poloviny října.

„Oprava Moravského mostu se připravovala již delší dobu, ale nebylo jednoduché připravit uzavření této frekventované oblasti. Jako vhodné se nám proto pro opravy mostu jevilo využít uzavírky, která zde teď několik měsíců je kvůli stavebním pracím na křižovatce Fortna a přestupnímu terminálu MHD,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora Pavel Marek (ANO). 

Opravu mostu mají na starosti Technické služby Hradec Králové. „Na mostě bude obnoven povrch vozovky a chodníků, opraví se mostní závěry a proveden bude také antikorozní nátěr zábradlí. Do spodní části mostu pak budou umístěny sítě proti holubům,“ dodává Marek.  

Uzavření křižovatky Fortna výrazné komplikace v dopravě nepřineslo. Na její stavbě město ušetří

Křižovatka Fortna na vnitřním okruhu Hradce Králové u zimního stadionu je uzavřená necelé dva měsíce. Ačkoliv obávaná uzavírka způsobuje kolony v centru města, výrazné komplikace zatím nezpůsobila. V současné době je navíc jasné, že za stavbu...

Práce na opravě začala v pondělí a potrvá minimálně do poloviny října. Během rekonstrukce pro osobní dopravu bude most zcela uzavřen. Přes most projedou pouze autobusy městské hromadné dopravy a složky IZS. Pěší budou mít k dispozici vždy pouze jednu stranu mostu. Radnice za práce zaplatí zhruba 22 milionů korun.  

Kompletní uzavírka Fortny pro vozy městské hromadné dopravy potrvá do konce letních prázdnin. Osobní auta se po nové silnici a kruhovém objezdu projedou až na začátku příštího roku.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Fortna, Moravským, most, doprava, rekonstrukce, oprava, Hradec Králové, omezení, MHD, městská hromadná doprava, Pavel Marek, ANO 2011, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začínají práce na opravě Moravského mostu. Jsou součástí rekonstrukce křižovatky Fortna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.