Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Městská policie Hradec Králové hledá pomocníky, kteří dohlédnou na přecházení dětí u škol

Strážník městské policie, který zastavuje dopravu na přechodu u jedné z hradeckých základních škol. Běžný pohled, který se naskytne každý všední den většině řidičům ve městě. Pro městskou policii je podobné hlídání přechodů personálně náročné, proto hledá dobrovolníky, kteří pomůžou.

„Denně, každý všední den, stojí strážníci u nejrizikovějších přechodů. Personálně však není možné dohlížet nad všemi přechody ve městě, proto byla vybrána především nebezpečná a nepřehledná místa s velkým provozem,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí strážníků Eva Kněžourová.  

Podle policie mohou za téměř polovinu nehod chodců právě děti. Většinou jde o neopatrnost nebo špatné vyhodnocení rizika. Děti do deseti let navíc nedokážou efektivně předpovědět, jaké riziko jim hrozí.  

„Zájem ze stran škol i rodičů o dohled je obrovský. Uvítali bychom proto dobrovolníky, kteří by měli zájem a chuť dohlížet na bezpečnost našich školáků,“ dodává mluvčí. Se zájemci bude uzavřená dohoda o provedení práce.  

Ohodnoť článek

Štítky policie, městská, strážník, přechod, pomoc, dohoda, děti, doprava, bezpečnost, základní škola, Hradec Králové, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie Hradec Králové hledá pomocníky, kteří dohlédnou na přecházení dětí u škol  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.