Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce Vrbenského kasáren v Hradci Králové dostala zelenou. Projekt má stavební povolení

Chátrající budova Vrbenského kasáren v historickém centru Hradce Králové je o krok blíže ke kompletní rekonstrukci. Projekt Královéhradeckého kraje získal stavební povolení. Hejtmanství tak může pokračovat v modernizaci muzejního kampusu. Před zahájením prací se musí vyřešit finance i majetkové vztahy.

Před časem Královéhradecký kraj představil svoji myšlenku na moderní muzejní kampus, který má vzniknout postupnou rekonstrukcí objektů prostranství kolem Gayerových a Vrbenského kasáren. Rekonstrukcí další budovy by mohl být tenhle plán o krok blíže k realizaci.  

„Naším cílem je proměnit bývalý vojenský areál v moderní kampus, který nabídne důstojné muzejní zázemí a zároveň zkrášlí centrum krajské metropole. Pro další etapu, rekonstrukci Vrbenského kasáren, je ale nezbytně nutné najít možnosti financování, kdyby kraj využil národní a evropské fondy,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).  

Peníze však nejsou jediným problémem, který je třeba vyřešit. Společně s penězi je třeba zařídit majetkové vyrovnání s městem, které je právoplatným majitelem Vrbenského kasáren.  

Podle Královéhradeckého kraje by mohla být součástí areálu například přírodovědecká a archeologická expozice, digitální centrum, lapidárium nebo centrum pro kreativní služby a muzejnictví.  

„Proměna této léta zanedbané rozlehlé budovy uzavře logický a smysluplný příběh proměny celého areálu, kterou Královéhradecký kraj zahájil rekonstrukcí nedalekých Gayerových kasáren. Ta slouží potřebám Muzea východních Čech, které by mělo spravovat i provoz Vrbenského kasáren,“ popsala v tiskové zprávě Martina Berdychová (Východočeši), náměstkyně hejtmana odpovědná za gesci kultury. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Vrbenského, kasárna, kampus, muzeum, Hradec Králové, rekonstrukce, oprava, centrum, modernizace, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Martina Berdychová, Muzeum východních Čech, Východočeši, projekt, stavební povolení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Vrbenského kasáren v Hradci Králové dostala zelenou. Projekt má stavební povolení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.