Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Hradci Králové vznikne nový sběrný dvůr. Odpad bude možné vozit na Moravské Předměstí

V Hradci Králové má vzniknout pátý sběrný dvůr. Za 2,3 milionu korun ho chce nechat radnice vybudovat v ulici V Mlejnku na Moravském Předměstí. Měl by ulevit nedalekému dvoru Na Brdě, který je kvůli nové bytové výstavbě na hranici své kapacity. V současnosti jsou v krajské metropoli čtyři sběrné dvory. V ulicích Bratří Štefanů, U Labe, Temešvár a Na Brně.

„Nový sběrný dvůr by se mohl stát spádovým dvorem pro městskou část Roudnička,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Kvůli aktuální ekonomické situaci v České republice a zdražujícímu se materiálu se může nový sběrný dvůr prodražit. Radní na jeho stavbu vyčlenili 2,3 milionu korun. Peníze ještě musí schválit zastupitelstvo. „Do této částky chceme zahrnout zpevnění ploch, vytvoření odbočovacího pruhu, vybudování pozemní stavby a zajištění vnitřního vybavení,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek Jiří Bláha (ODS). 

Podle jeho slov by na stavbu sběrného dvora mohla radnice využít dividendy Hradeckých služeb za minulý rok.  

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky sběrný, dvůr, Hradec Králové, hospodářství, odpad, Moravské, Předměstí, U Mlejnku, sběrný dvůr, Moravské Předměstí, Brno, Labe, Temešvár, ODS, Alexandr Hrabálek, Česko, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Spousta

Tedy, takovým místopisným znalostem u ŠEFREDAKTORA se jen divím. Ta ulice, kde má sběrný dvůr vzniknout se jmenuje NA Mlejnku, a ne V Mlejnku a současný sběrný dvůr je v ulici Na BRNĚ a ne Na BRDĚ. Ale ono asi u rychlokvašek pisálků se není čemu divit.

Pondělí, 30. května 2022, 03:11Odpovědět

V Hradci Králové vznikne nový sběrný dvůr. Odpad bude možné vozit na Moravské Předměstí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.